sâmbătă, aprilie 13, 2024
ȘTIRIPremierul Nicolae Ciucă spune că Brâncuși ne amintește mereu să nu uităm...

Premierul Nicolae Ciucă spune că Brâncuși ne amintește mereu să nu uităm niciodată de unde am plecat, să nu uităm niciodată cine suntem și, mai ales, să ne iubim întotdeauna țara

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, cu ocazia Zilei „Constantin Brâncuși”, faptul că opera și viața marelui sculptor gorjean ne îndeamnă să nu uităm niciodată ce ne-a dat țara și că acesta reprezintă un model care ne amintește mereu cine suntem și de unde venim.

Iată comunicatul Guvernului trimis pe adresa redacției R3media:

„Ziua Națională Constantin Brâncuși este un omagiu adus talentului de excepție al unui român care prin măiestria dălții sale a influențat radical sculptura mondială.

Astăzi, după aproape un secol și jumătate de la nașterea sa, operele lui Constantin Brâncuși sunt expuse în marile muzee ale lumii, devenind adevărate locuri de pelerinaj pentru iubitorii de artă, confirmând valoarea inestimabilă a creației sale.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Chiar dacă vremurile în care a trăit l-au ținut departe de țară, sufletul i-a rămas puternic înrădăcinat în meleagurile pe care s-a născut. Geniu prin creația sa, Constantin Brâncuși a trăit cu modestia și simplitatea caracteristice țăranului român. Natura, spiritualitatea și folclorul românesc i-au fost muze și a făcut din atelierul său parizian un mic colț de Românie rurală.

Toate acestea sunt un model demn de urmat și acum: să nu uităm niciodată de unde am plecat, să nu uităm niciodată cine suntem și, mai ales, să ne iubim întotdeauna țara.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media

Constantin Brâncuși s-a stins cu regretul că va fi departe de țară și în eternitate. Și, pentru a-l parafraza pe însuși marele nostru sculptor, care spunea că ”niciodată nu vom fi îndeajuns de recunoscători față de tot ceea ce ne-a dat pământul”, nimic nu poate fi îndeajuns pentru a-i mulțumi pentru arta sa și pentru cât de mult a iubit România.

Ceea ce putem face, însă, este să întregim recunoașterea internațională a operelor sale prin continuarea susținută a demersurilor pentru includerea Ansamblului Monumental ‘Calea Eroilor’ de la Târgu Jiu în Patrimoniul Mondial UNESCO.

De asemenea, salut inițiativele care oferă publicului posibilitatea să cunoască mai bine operele brâncușiene, cum este proiectul celei mai mari expoziții Brâncuși, care va fi organizată în România, în cadrul evenimentelor culturale ce vor avea loc anul viitor la Timișoara, Capitală Europeană a Culturii.

Cu cât ne cunoaștem mai bine valorile, cu atât mai mult ne oferim șansa de a descoperi și prețui potențialul de valori pe care România îl are.”

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE