ACTUALITATEPremierul Florin Cîțu dă de înțeles că așteaptă demisia lui Vlad Voiculescu...

Premierul Florin Cîțu dă de înțeles că așteaptă demisia lui Vlad Voiculescu din funcție: Referitor la situația de la Spitalul Foișor: este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România

Premierul Florin Cîțu și-a postat pe contul de facebook câteva imagini din ședința Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCNI) și a adăugat un mesaj prin care arată că e nemulțumit de Vlad Voiculescu. Mai mult, Cîțu a sugerat că așteaptă demisia din partea lui Voiculescu, fără însă să o spună cu fermitate:

„Este un lucru pe care l-am cerut de la toţi miniştrii: transparenţă, coerenţă, profesionalism. Aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu Ministerul Finanţelor sau aşa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educaţiei, şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii. Referitor la situația de la Spitalul Foișor: este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România”, a scris Cîțu.

Reamintim că Premierul Florin Cîțu a ieșit duminică după-masa cu declarații de presă, suprapunându-se conferinței în care ministrul Vlad Voiculescu a încercat să clarifice scandalul evacuării pacienților din Spitalul „Foișor”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Când a fost întrebat de jurnaliști dacă-l va demite pe Voiculescu, în contextul în care și alți liberali s-au exprimat în sensul acesta, premierul Cîțu a oferit jumătăți de propoziții încâlcite. Într-o primă fază el a spus că nu e nemulțumit că nu a fost încă atins obiectivul de 1600 de paturi la secțiile ATI, apoi a adăugat în privința demisiei că „este o chestiune de onoare”, pentru ca imediat să completeze că „o decizie trebuie luată în cunoștință de cauză” și că în prealabil trebuie vorbit cu primarul Capitalei, care răspunde de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, sugerând că și această structură ar avea o responsabilitate în privința modului în care a fost gestionat transferul pacienților cu Covid-19 din Spitalul Foișor. În final, Premierul Cîțu a spus ferm: Că o decizie în privința demiterii vreunui ministru o ia doar premierul, că „această decizie nu se discută, se anunță”.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Peste câteva ore, premierul a ținut să-și nuanțeze declarația, în scris, în ceea ce-l privește pe ministrul Vlad Voiculescu, formulând pe facebook următoarele: „Referitor la situația de la Spitalul Foișor: este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...