ACTUALITATEPremierul Ciucă a anunțat plafonarea prețurilor la energie și la gaze timp...

Premierul Ciucă a anunțat plafonarea prețurilor la energie și la gaze timp de un an. Se aplică de la 1 aprilie 2022

Românii vor beneficia din nou de plafonarea prețurilor la energie și la gaze, începând cu 1 aprilie ac, a transmis premierul Nicolae Ciucă. Această măsură de sprijin finanicar va proveni din fondurilor necheltuite din programele europene, destinate economiei românești, a explicat oficialul Guvernului, potrivit Antena 3.

Plafonarea prețurilor la energie și la gaze va fi valabilă timp de un an de zile, iar facturile consumatorilor finali vor fi calculate după următoarea formulă: „0,68 de lei/kw pentru un consum de până la 100 de kw/ lună.  Pentru un consum cuprins între 100 și 300 de kw, vor plăti 0,8 de lei/kw. La gaze, prețul practicat pentru gospodării va fi de 0,31 de lei/kw”, a explicat premierul Ciucă, conform sursei citate.

Totodată, companiile românești vor beneficia de un preț fix la energia electrică, de 1 leu pe kw, tva inclus, și 0,37 lei/kw pentru gaz, cu TVA inclus, a transmis oficialul Guvernului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Măsura de plafonare a prețurilor la gaze naturale și energie vine în contextul în care importul de carburanți a suferit modificări pe piața internațională, iar acest lucru a generat creșterea rapidă a prețurilor.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

O analiză a Institutului Național de Statistică(INS) arată că, în luna februarie 2022 gazele s-au ieftinit cu 9,97% față de ianuarie ac. Energia termică cu 0,49% față de prima lună a anului 2022, iar energia electrică cu 5,96%, față de perioada menționată.

Prețurile combustibililor au înregistrat creșteri masive. În luna februarie ac, s-au scumpit cu 4,51%, menționează INS, potrivit Digi 24. 

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Iulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisipIulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisip
    Eșecul României în relația cu UE trebuie decontat de SRI și SIE, instituții care dirijează toată politica internă (probabil toate partidele parlamentare și multe extraparlamentare), externă, presa, și patronează dezastrul… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate