ACTUALITATEPremierul Cîțu întreabă, noi răspundem: Unde mai este certificat verde pe baza...

Premierul Cîțu întreabă, noi răspundem: Unde mai este certificat verde pe baza existenței anticorpilor? În Serbia, țară de la care Guvernul României a acceptat recent ajutor medical

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, că nu știe dacă există vreo țară în Europa care să emită certificatul verde și pentru persoanele care dovedesc că au anticorpi.

„Nu ştiu dacă există o altă ţară în care certificatul verde a fost extins pentru persoanele care au anticorpi descoperiţi prin altă metodă, dar vom vedea. Eu cred că cel mai simplu e să avem această variantă pe care o are toate Europa, folosim certificatul verde şi mergem mai departe”, a spus Cîțu.

R3media a căutat și a descoperit că mai există o țară în Europa care emite certificatul verde pentru persoanele care au dovedesc că au anticorpi.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Premierul Florin Cîțu nu trebuie să caute prea departe. Este vorba despre Serbia, o țară vecină. Autoritățile au anunțat pe 20 octombrie, că de pe 23 va fi necesar un Covid Pass pentru activitățile din interior.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Conform acestora, documentul poate fi electronic sau în fizic și o persoană poate beneficia de acesta în patru variante:

  • pentru cei care s-au vaccinat cu doza completă
  • pentru cei care prezintă un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore
  • pentru cei care prezintă un test antigen negativ nu mai vechi de 72 de ore
  • pentru cei care prezintă un test care atestă prezența anticorpilor(IgG), efectuat la un laborator acreditat de Ministerul Sănătății și care nu este mai vechi de șase luni
Sursa: b92

Argumentul că Serbia nu este membră a Uniunii Europene nu are valoare, deoarece UE nu a introdus un model de astfel de certificat pentru uz intern în țările membre. Certificatul UE se referă doar la călătoriile între state, așa cum a arătat consilierul european Marius Tudor, recent.

Mai mult, doar șașe țări membre ale UE au instituit un certificat verde: Germania, Austria, Italia, Franța, Olanda și Slovenia. Fiecare din aceste țări are prevederi specifice, cele mai draconice fiind cele din Italia și Franța, unde se cere acest document la locul de muncă. Danemarca l-a implementat pentru foarte scurt timp, dar l-a eliminat, împreună cu toate restricțiile, declarând epidemia „ca nefiind un pericol critici pentru sănătatea publică”.

Alte țări care au implementat acest document sunt non-UE: Elveția, Scoția și Serbia, conform BBC.

Trebuie precizat că Guvernul Florin Cîțu nu a avut nicio problemă în a accepta ajutorul medical trimis de omologii de la Belgrad, în aceste zile. Mai precis, sârbii au trimis medicamente şi concentratoare de oxigen pentru bolnavii români.

O fi fost aceste ajutoare toate, „made in EU”?

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate