ACTUALITATEPregătiri pentru carantina de iarnă? Londra anulează focurile de artificii de Anul...

Pregătiri pentru carantina de iarnă? Londra anulează focurile de artificii de Anul Nou, în Germania se anunță slujbe de Crăciun în aer liber

Tradiționalele focuri de artificii organizate la Londra la trecerea dintre ani au fost anulate, a anunțat, vineri, Sadiq Khan, primarul capitalei britanice, relatează anunță Agerpres, citând AFP.

Anunțul primarului a fost făcut cu trei luni înainte de Revelion. Primarul anticipează astfel că pandemia nu o să permită adunarea oamenilor care doresc că vadă focurile de articifii.

„Nu va avea loc niciun foc de artificii în seara de Anul Nou, nu ne putem permite să avem o adunare atât de mare de persoane”, a spus Sadiq Khan.

În schimb, potrivit sursei citate, autorităţile lucrează pentru a crea un eveniment „de care oamenii se pot bucura în confortul şi siguranţa locuinţei, la televizor”, a adăugat el.

Primarul consideră că astfel se vor evita adunările publice mai mari de șase persoane.

În Germania, Biserica Evanghelică (Protestantă – EKD) a anunțat că se pregătește să țină slujbele de Crăciun în pieţe şi pe stadioane de fotbal, pentru a se adapta la restricţiile impuse de epidemia de coronavirus. Se vor oficia liturghii şi în cinematografele în aer liber cu acces auto.

Și în România, după cum a anunțat R3Media, apar tot mai multe indicii potrivit cărora Guvernul internționează să reintrodură starea de urgență începând cu luna octombrie, imediat după alegeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite