luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEPrecedent periculos? Universitatea Alba Iulia a anunțat că studenții vor avea o...

Precedent periculos? Universitatea Alba Iulia a anunțat că studenții vor avea o lună de cursuri online

Pentru studenții Universității „1 decembrie 1918” Alba Iulia, ieri a început anul universitar, prilej cu care Senatul Universității a găsit de cuviință să anunțe decizia de a avea o lună de cursuri online, informează alba24.ro.

Potrivit documentului oficial al Senatului universității, decizia ar fi fost luată în contextul crizei energetice. „Se aprobă modalitatea de desfășurare a activităților educaționale în semestrul I al anului universitar 2022-2023, după cum urmează:

„Pentru studiile universitare de licență și masterat toate activitățile didactice (activități de tip cursuri, seminarii, laboratoare, lucrări practice) se vor desfășura în sistem față în față, în spațiul universitar de la data de 03.10.2022 până la data de 25.11.2022.

În perioada 26.11.2022 – 23.12.2022 activitățile didactice se vor desfășura online, cu respectarea ponderilor maxime prevăzute de standardele Aracis.

În perioada 09.01.2023 – 22.01.2023 toate activitățile didactice (activități de tip cursuri, seminarii, laboratoare, lucrări practice) se vor desfășura în sistem față în față, în spațiul universitar.

În perioada sesiunii de examen, inclusiv examenul de finalizare studii licență/masterat, 23.01.2023 – 19.02.2023, toate formele de evaluare se vor desfășura în sistem față in față, în spațiul universitar”.

Este aceasta o problemă mai mare în comparație cu aceea a calității scăzute a educației online? Nu trebuie să uităm faptul că studenții sunt viitorul țării, iar o țară care se respectă, trebuie să ridice standardele învățământului universitar. Sau decizia Senatului universitar are legătură cu numirea Ligiei Deca ca ministru al învățământului? Reamintim faptul că aceasta este unul dintre oamenii de bază ai proiectului „România Educată” care prevede, între altele, digitalizarea întregului sistem de învățământ, conform edupedu.ro.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. la facultate nu e asa mare problema, cine vrea sa invete invata, oricum studentii nu prea dau pe la cursuri. Problema e la cei din preuniversitar, cu precadere cei din 1-8

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate