joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEPr. Pimen Vlad: Cei care au rămas în țară sunt EROII care...

Pr. Pimen Vlad: Cei care au rămas în țară sunt EROII care s-au luptat ca țara asta să existe așa cum este ea: furată, chinuită, dar s-au luptat. Dar de ce nu stai și tu să lupți aici, dacă-ți pasă de țară?

Unul dintre cei mai apreciați duhovnici români, părintele Pimen Vlad, stareţul Chiliei „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” a Schitului Lacu din Sfântul Munte Athos, a spus că românii plecați din străinătate ar fi bine să se întoarcă acasă.

Părintele Pimen spune că românii din diaspora ar trebui să le fie recunoscători celor care au rămas, deoarece datorită acestora, mai există o țară unde să se întoarcă.

El îi întreabă pe cei îngrijorați de soarta țării, de ce nu se întorc să lupte pentru ea.

„Mulți români nu ar face în România munca pe care o fac în străinătate, pentru că le este rușine. De multe ori, ni se pare că dacă ne întoarcem în țară, nu reușim. Dar dacă ne întoarcem cu credință, nu te lasă Dumnezeu, și reușești în țară mult mai bine.

Spui că se pierde conștiința neamului: dar tu de ce ai fugit din țară?

În loc să sărutați picioarele la cei care au rămas în țară, că aveți unde veni în România, tocmai aceia sunt eroii care au stat în România așa cum este: furată, chinuită, dar s-au luptat ca țara asta să fie cum este ea.

Să știți că avem o țară foarte frumoasă, oameni frumoși, oameni buni.

Dintre țările lumii, dintre popoarele mai mici, țara noastră este printre cele mai ortodoxe. Eu nu-i înțeleg pe cei care stau în străinătate și se plâng că se pierde țara. Dar de ce nu stai și tu să lupți aici, dacă-ți pasă de țară? Adică vrei, cât vii tu o lună pe an în vacanță, să fii ținut pe tavă-n țară.

Dacă vor ca țara asta să rămână cum este, atunci tot mai mulți români trebuie să se întoarcă-n țară. Dacă nu, o să găsească un sat de chinezi, de sri lanka, de ce vrei. Și o să vii tu să ne minunezi: „ce s-a întâmplat cu țara noastră?”. Păi în locul tău a venit unul din altă țară. Orice român pleacă, vine altul (străin n.r.)”, a spus părintele Pimen, la Conferința „Despre Credință, Nădejde și Dragoste”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. 1. partea cu “eroii” e exagerata:a sta in tara e o datorie patriotica.
    2. cei care au plecat au o pozitie precara:tinerii nu au platit contribuitia ca sa alimebteze pensiile batranilor, cheltuielile nu le-au facut in tara (e treaba lor de unde isi capata veniturile!),voteaza de aiurea,etc.

    au fugit ca niste shobolani cand se scufunda corabia,au luat-o cu “ubi bene…”-SA RAMANA ACOLO PENTRU TOTDEAUNA!

  2. Este părerea Părintelui si eu n-as generaliza. Sunt români extraordinari si in afara granițelor, care țin aproape de neam si patrie…prin tot ce fac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE