marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATEPr. Dan Damaschin a primit Crucea Patriarhală, cea mai înaltă distincție a...

Pr. Dan Damaschin a primit Crucea Patriarhală, cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române, pentru eforturile depuse pentru copiii născuți și nenăscuți

Părintele Dan Damaschin, cunoscutul preot misionar din Iași, a fost onorat cu Crucea Patriarhală de către Patriarhul Daniel, cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române.

Evenimentul s-a petrecut miercuri, iar distincția i-a fost înmânată de către ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

„Cu mila lui Dumnezeu, în cursul zilei de astăzi Inalt Prea Sfintitul Teofan, Mitopolitul Moldovei și Bucovinei, a poposit în mijlocul voluntarilor ce sprijină misiunea Bisericii Maternității Cuza Vodă și Asociației Glasul Vieții.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Slujirea Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfințite a fost urmată de o altă mare bucurie: acordarea Crucii Patriarhale – semnul înaltei prețuiri, de care se bucură misiunea noastră din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și al creștinilor ortodocși români de pretutindeni.

Smerite rugi și profundă recunoștință la un astfel de moment, Părintelui Patriarh Daniel, cel care m-a învățat, m-a sfințit întru Preoție și m-a încredințat slujirii la Altarul Domnului Iisus Hristos, de lângă Altarul Vieții al Maternității Cuza Vodă din Iași!

Mulțumesc din suflet Părintelui Mitropolit Teofan pentru toată dragostea, sprijinul și încrederea pe care le împărtășește Bisericii Maternității Cuza Vodă și Asociației Glasul Vieții.
Părintești mulțumiri voluntarilor neobosiți și mult prea osteniți și, nu în ultimul rând, mulțumesc dumneavoastră, oameni minunați, care ne împingeți de la spate și vă îngrijiți ca iubirea Domnului Hristos față de mame și copii, prin jertfa dumneavoastră, să le aducă nemărginită fericire și speranță!”, a scris pr. Damaschin.

Pr. Dan Damaschin este preot la Biserica Maternității Cuza Vodă din Iași și în această calitate, a ajutat mii de mămici și de copii. El desfășoară, în aceste zile, proiectul „Grăuntele de Lumină”, prin care va oferi daruri constând din obiecte de strictă necesitate pentru 5.000 de copii. Dacă doriți să ajutați, urmați aceste instrucțiuni.

De asemenea, el s-a angajat să realizeze un centru medical social, unde mamele vor putea face orice tratament medical, gratuit.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE