ACTUALITATEPr. Alexandru Lungu, mesaj pentru Klaus Iohannis: Toți cei care vor participa...

Pr. Alexandru Lungu, mesaj pentru Klaus Iohannis: Toți cei care vor participa fizic în noaptea de Înviere pentru a primi Lumină nu vor mai primi refuzul preoților. Cu orice risc!

Preotul Alexandru Lungu, din Fălticeni, i-a scris un mesaj public președintelui Klaus Iohannis, în care îl avertizează că anul acesta nu se vor mai putea aplica restricțiile din 2020 pentru ziua de Paști.

El a spus că autoritățile au apelat la „măsuri abuzive” în timpul pelerinajelor de la Sf. Parascheva și Sf. Dimitrie, în timp ce Președintele s-a relaxat de Sărbători.

Părintele Lungu spune, însă că de Paști nu se va mai putea interzice oamenilor să participe la slujba de Înviere, pentru că preoții „vor mărturisi, cu orice risc”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Iată mica scrisoare deschisă adresată Președintelui Klaus Werner Iohannis, care a devenit virală pe rețelele de socializare:

„Domnule președinte Klaus Werner Iohannis,

Anul trecut ați apelat la discernământul Bisericii, pentru a îndemna lumea să nu iasă în stradă și să ne trezim cu revolte! Am făcut aceasta, cu nodul în gât dar am pus siguranța credincioșilor chiar înaintea mărturisirii credinței!

Au urmat marile pelerinaje de la Cuvioasa Paraschiva și Sfântul Dimitrie, din nou ați apelat la măsuri abuzive, așezând filtre de poliție la intrarea în oraș și legitimând fiecare autocar și microbuz în parte! Au avut interzis doar băbuțele și bieții credincioși, toți ceilalți care se închinau prin Mall sau participau la alte activități erau scutiți de această interdicție abuzivă!Ați transmis ca Marea sărbătoare a Crăciunului să încercăm să o petrecem în familie, cu toate că peste puțină vreme v-ați afișat la pârtie, manifestând o relaxare neafișată în tot restul anului, în unele momente când rata de infectare era mult mai scăzută, chiar îndemnând lumea cu entuziasm să iasă să schieze! Slujbele din noaptea de anul nou am fost nevoiți să le modificăm, mutând toată rânduiala cu câteva ore mai devreme din cauza restricțiilor de circulație!

>Acum încercați să ne furați abuziv și această Înviere, cel mai probabil apelând din nou la Biserică și slujitorii ei! Însă nu veți mai găsi atâta înțelegere în acest an, s-a terminat cu manipularea maselor! Vom fi amendați, hăituiți de poliție, atât noi cât și credincioșii, nu contează, este timpul mărturisirii! Toți cei care își doresc să-și manifeste liber acest drept fundamental și a participa fizic în noaptea de Înviere pentru a primi lumina Sfânta și a trăi Sfânta Liturghie în biserici și nu din nou în fața ecranelor, vă garantez că nu vor mai primi refuzul preoților! Anul acesta mărturisim, cu orice risc! Sus să avem inimile noastre!”

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Mă bucur mult! De asemenea părinți avem nevoie! Sufletul meu se bucură și plânge în același timp! Mulțumim, Doamne, mulțumim Părinte, mulțumim R3media! Avem nevoie de aceste voci să știm că nu suntem singuri. Slavă Domnului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate