OPINIIPovești la masa de Paști. Despre vaccinuri, ambulanțe și ironii ce nu-și...

Povești la masa de Paști. Despre vaccinuri, ambulanțe și ironii ce nu-și au rostul

Am remarcat recent o ironie ieftină care începe să circule tot mai mult pe rețelele de socializare în care este scris cum credincioșii se roagă lui Dumnezeu să fie vindecați de Covid, deși refuză toate ajutoarele trimise de Cel de Sus, întruchipate de (Atenție!) Raed Arafat sau Valeriu Gheorghiță și ceilalți mesageri ai vaccinării! Iar după ce mor, acei credincioși îl întreabă pe Domnul de ce nu le-a ascultat rugăciunile, iar El le răspunde că le-a trimis trei ajutoare, însă nu le-au luat în seamă!

În primul rând, nu știu cum pot fi Arafat sau Gheorghiță considerați niște apostoli ai Domnului, apoi cei care fac asemenea glume proaste neglijează cel mai important aspect al vieții unui credincios adevărat: acela că își încredințează întreaga soartă în mâinile lui Dumnezeu, acceptând aici chiar și moartea. De fapt, cei care se tem cel mai mult de moarte sunt cei cu păcate multe și grele. Este în firea omului să lupte până la ultima rază de speranță pentru existența lui, dar asta nu înseamnă că trebuie să își vândă sufletul pentru că acesta reprezintă, practic, esența vieții. Dacă l-ai vândut, ești ca și mort!

De aceea, nu am nicio intenție de a mă vaccina, mai ales după ultimele informații pe care mi le-a transmis tatăl meu, medic în județul Brașov. Mi-a spus că unul dintre pacienții săi a ajuns la spital cu o formă de Covid destul de gravă, deși îi fuseseră administrate ambele doze de vaccin. Și asta la câteva săptămâni după rapel. Iar unui alt pacient, care avea tot câteva săptămâni de la rapel, tocmai îi eliberase, în Săptămâna Mare, certificatul de deces! Știu că vor spune mulți că omul acela, trecut de 70 de ani, a murit din alte cauze, însă tatăl meu, care îi era medic, spune că, fără vaccin, ar mai fi putut trăi măcar un an în plus!

*

Sunt jurnaliști și influenceri care, printr-o simpla postare în care își arată compasiunea și durerea față de numărul morților de Covid din India, de exemplu, înclină în mod voit balanța intr-o anumita directie. Prin mesajul lor, ei transmit direct miilor de urmăritori de-ai lor cât de periculos e acest virus și câte ravagii face, iar în mod indirect contribuie la starea de panica absoluta indusa de autorități. Dar culmea este ca aceiași influenceri nu si-au pus nicio clipa problema milioanelor de africani care mor anual din cauza foametei, a diferitelor boli sau a unor războaie sângeroase. Atunci nu au mai postat pe paginile lor de social media vreo fotografie în care sa își arate sensibilitatea si consternarea fata de acea drama pentru ca asta nu da bine, nu este în trend-ul pe care îl impun chiar ei, trendsetterii de carton. Iar manipularea lor nu face decât sa tina isonul mizeriilor făcute de mulți dintre așa-zișii „eroi din linia întâi”, doar pentru a propaga teama în rândul populației.

Nu am fost de acord atunci când cei care manifestau împotriva restricțiilor au intrat în curtea spitalelor și au strigat “Asasinii”, dar sunt unele lucruri pe care oamenii nu le pot uita și le asociază mereu cu personalul medical. În primul rând, faptul că au fost oameni care au murit arși de vii în două spitale și atunci nimeni nu a ieșit la proteste pe străzi, apoi, felul în care au contribuit la răspândirea fricii în rândul oamenilor. Știu că sunt mult mai mulți acei medici care fac până și imposibilul pentru a-și salva pacienții și al căror sacrificiu este imens, dar în cazul de față, alții sunt cei vizați.

Auzisem din mai multe surse informația că multe ambulanțe ieșeau goale din incinta spitalelor și cu sirena pornită și reveneau tot goale după circa 30-45 de minute doar ca să amplifice starea de panică indusă de autorități. Numai că recent am primit confirmarea din partea unei familii care a avut de-a face în mod direct cu acei “eroi din linia întâi”. În toamna anului trecut, o femeie a ieșit pozitivă la testul Covid și a chemat ambulanța acasă. A fost luată și plimbată 45 de minute prin oraș, timp în care au mai fost preluate alte patru persoane, apoi a ajuns la spital pentru teste suplimentare.

A stat vreo trei ore fără să o întrebe cineva ceva de sănătate și asta nu din cauza unei aglomerației din spital pentru că nu era cazul. Într-un final, i s-a spus că poate merge acasă! La care femeia le-a zis:

„- Păi, nu mă trimiteți tot cu o ambulanță? Că nu pot merge infectată prin autobuz!

– Chemați-l pe soț să vă ia!

– Cum să-l chem?! Că e și el în izolare la domiciliu!

– Chemați-l pe răspunderea noastră!”, i-au spus cei de la spital.

Așa că bărbatul femeii a venit să o ia cu mașina numai că a trebuit să aștepte vreo două ceasuri în fața spitalului. În timpul acesta, a tot observat cum mai ieșea câte o salvare goală din curtea spitalului cu sirena pornită, care era oprită peste câteva sute de metri când ieșea din raza spitalului. Apoi, ambulanța se întorcea, tot goală, după vreo 30 de minute, și își repornea sirena în momentul în care se apropia de spital! Pentru ce au fost făcute toate mizeriile astea?

*

O altă glumă idioată pe care am văzut-o luna trecută circulând prin social media îi punea la zid pe cei care protestau împotriva restricțiilor abuzive ale autorităților. “Virusul nu circulă singur, e nevoie de proști să îl plimbe” era mesajul postat de habotnicii pro-Covid, pro-restricții etc. Numai că nu am auzit să fi existat vreun manifestant care să se fi îmbolnăvit de Covid după ce a fost în stradă fără mască, dar în schimb, sunt “n” cazurile “dăștepților” care au stat în case și s-au protejat peste măsură și tot au luat Covid…

Altfel, vă transmit din suflet Hristos a înviat și cunoscuta urare a acestor vremuri tulburi: Să fii sănătos, să ai gust și miros!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...