joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEPopulația Rusiei a scăzut la cel mai mic nivel din ultimii 15...

Populația Rusiei a scăzut la cel mai mic nivel din ultimii 15 ani. Protestele anti-Putin ale susținătorilor lui Navalnîi au continuat

Populația Rusiei a scăzut cu peste jumătate de milion de oameni între ianuarie 2020 și ianuarie 2021, a anunțat Serviciul Național de Statistică (Rosstat), citat de Breibart.

Potrivit Rosstat, populația Rusiei a fost de 146.238 milioane de oameni la 1 ianuarie 2021. În urmă cu un an, acest număr era de 146.748 milioane. Agenția de știri de stat rusă TASS a descris scăderea drept „primul declin dramatic” din 2005 și prima dată din 2017 când populația a scăzut sub 146,8 milioane de oameni.

Rusia, a cărei economie stagnează de zeci de ani sub conducerea slabă a președintelui Vladimir Putin, s-a confruntat cu provocări extraordinare în 2020, la fel ca majoritatea lumii în fața pandemiei coronavirusului chinez, precizează sursa citată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Vineri, 29 ianuarie, Rusia a admis oficial 3,8 milioane de cazuri de coronavirus chinez, una dintre cele mai mari rate de infecție din lume, în special în lumina acuzațiilor potrivit cărora guvernul rus nu a contabilizat corect cazurile reale. Moscova a atribuit 71.054 de decese virusului.

Moscow Times a menționat că pandemia părea să afecteze în mod semnificativ populația națiunii, contribuind la un „record de 184.600 de decese în exces între ianuarie și noiembrie”. În același timp, 1,9 milioane de ruși au murit în total.

„În același timp, rata natalității a scăzut cu 4,4%, de la 1,36 milioane din ianuarie-noiembrie 2019 la 1,3 milioane în aceeași perioadă a anului 2020”, a adăugat Times.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Oficialii ruși au abordat pandemia, la fel ca oficialii din alte părți, limitând activitatea economică pentru reducerea contactelor care ar putea facilita infecția, ceea ce i-a împiedicat creșterea economică. Îngrijorările cu privire la sănătatea publică, o piață limitată a locurilor de muncă și dezamăgirea crescândă față de guvernul care alimentează mișcarea de opoziție a disidentului Alexei Navalnîi par să contribuie la rata scăzută a natalității din Rusia și statisticile privind migrația și, astfel, declinul populației.

Rețeaua de propagandă rusă RT a menționat joi că populația Rusiei a atins apogeul în 2018; spre deosebire de țările vecine care se confruntă cu crize de populație precum China și Japonia, Rusia a atins deja un punct de declin general al populației. Putin a încercat în trecut să faciliteze imigrația în Rusia, a susținut RT, dar mișcarea a eșuat în mare parte, în parte din cauza limitărilor de călătorie din era pandemiei.

RT nu a observat că economia Rusiei nu pare să ofere mult migranților, scrie Breitbart. Printre celelalte dezvăluiri ale lui Rosstat săptămâna aceasta se află starea finanțelor națiunii, care a scăzut semnificativ în ultimul an. Se estimează că 20 de milioane de ruși trăiesc în prezent sub pragul sărăciei, o creștere de 400.000 de gospodării. Nivelul de trai este, în general, mai scăzut decât în ​​ultimii zece ani.

Lipsa unor perspective economice semnificative pare să fi făcut ca acuzația bomba a lui Navalnîi, un disident care a suferit recent o otrăvire aparentă cu agentul nervos rus Novichok, cum că Putin a cheltuit miliarde într-un palat personal, să influențeze în mod deosebit rușii. Navalnîi a fugit în Germania în urma otrăvirii sale, iar acolo, el și-a revenit din comă în timp ce medicii germani investigau posibile origini ale bolii și descopereau dovezi ale utilizării Novichok. Un Navalnîi recuperat a acuzat Moscova că l-a otrăvit și a promis că se va întoarce acasă, în ciuda faptului că Kremlinul a precizat că va fi arestat imediat. La aterizarea în Rusia săptămâna trecută, poliția l-a reținut.

Echipa lui Navalnîi a publicat săptămâna trecută un raport, inclusiv video, în timp ce liderul opoziției se afla în spatele gratiilor, susținând că Putin a cheltuit miliarde de dolari pe un palat personal de la Marea Neagră.

„Există garduri de nepătruns, propriul port, propria securitate, o biserică, propriul sistem de permise, o zonă fără zbor și chiar propriul punct de control la frontieră. Este absolut un stat separat în Rusia ”, a spus Navalnîi.

Negarea lui Putin cu privire la orice cunoștință despre proprietate nu a oprit protestele la nivel național împotriva regimului său, care au continuat în acest weekend, în mai multe orașe din Rusia.

Confruntări violente s-au înregistrat la Sankt Petersburg și la Moscova între manifestanți și forțele de ordine, sute de persoane fiind reținute.

Autoritățile consideră mitingurile drept ilegale.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE