marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEPompierii din Botoşani au vizitat copiii aflaţi într-o tabără de vară la...

Pompierii din Botoşani au vizitat copiii aflaţi într-o tabără de vară la Dorohoi

Vara aceasta, Arhiepiscopia Iaşilor organizează 100 de tabere în mediul rural, din judeţele Iaşi, Botoşani şi Neamţ, dar şi din Republica Moldova. Sprijiniţi de 250 de voluntari, organizatorii îşi propun să aducă zâmbete pe chipul a peste 10.000 de copii, cei mai mulţi dintre ei nemaiparticipând niciodată într-o tabără.

Prin proiectul „Tabăra din pridvorul satului”, într-una dintre aceste tabere organizată la Parohia „Învierea Domnului”din Dorohoi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (I.S.U.) „Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani a organizat astăzi, 13 iulie, o activitate de informare în domeniul prevenirii şi conştientizării situaţiilor de urgenţă, care a presupus exemplificarea acordării măsurilor de prim-ajutor, a modului de comportament ce trebuie adoptat în timpul unui producerii unui incendiu şi a unui cutremur, prezentarea autospecialelor de intervenţie, condiţiile în care trebuie apelat numărul unic de urgenţă 112, precum şi utlizarea unui stingător. Reprezentanţii I.S.U. Botoşani, împreună cu pompierul SAM şi un echipaj SMURD au fost încântare pentru 70 copii şi voluntari prezenţi în tabără.

„Ţinând cont că prevenţia este mai eficientă decât intevenţia, Departamentul pentru securitate în muncă, situaţii de urgenţă şi protecţia datelor din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor îşi propune ca împreună cu reprezentanţii I.S.U. din Iaşi, Botoşani şi Neamţ să aducem un plus de bucurie copiilor participanţi în taberele care se vor desfăşura la nivelul parohiilor din eparhie”, a spus preotul Marius Burghelea, director S.S.M./P.S.I.-S.U. în cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor.

În ultimii 11 ani de activitate, prin proiectul Tabăra din pridvorul satului, Arhiepiscopia Iaşilor a organizat 331 de tabere estivale la care au luat parte peste 35.000 de copii.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE