ACTUALITATEPolonia și Ungaria au blocat apariția expresiei „egalitate de gen” în declarația...

Polonia și Ungaria au blocat apariția expresiei „egalitate de gen” în declarația finală a summitului de la Porto. Președintele Iohannis n-a avut nimic împotrivă

Polonia și Ungaria s-au opus includerii expresiei „egalitate de gen” în declarația adoptată sâmbătă de liderii statelor UE la summitul european ce s-a desfășurat la Porto, informează Agerpres.
Opoziţia guvernelor conduse de Viktor Orban şi Mateusz Morawiecki faţă de menţiunea „egalitate de gen” se explică prin faptul că în opinia lor se creează astfel „un spațiu pentru drepturile LGBT, lucru faţă de care ele (Polonia şi Ungaria n.red) se opun ferm, întrucât afirmă că aceasta le-ar putea distruge țesutul propriilor societăți creștine”, precizează un diplomat european.
„Polonia subliniază mereu cât de importantă este claritatea juridică. Trebuie să respectăm dispoziţiile tratatului. Tratatul Uniunii Europene face referire foarte clar nu la egalitatea de gen, ci la egalitatea între femei şi bărbaţi”, a explicat un responsabil polonez.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Până la urmă, în textul negociat în de cele 27 de state membre, a rămas că UE se angajează egalitatea „pentru fiecare individ”.
Termenul „gen” se regăseşte în continuare în text, dar cu referire de exemplu la diferenţele în materie de salarizare sau locuri de muncă.
Termenul de „egalitate de gen” (gender equality) a ajuns să însemne recunoașterea existenței unei așa zise teorii care susține că „genul” ar fi diferit de sexul biologic. Activiștii LGBT susțin că există mai mult de două genuri.
La același summit, România a fost reprezentată de președintele Klaus Iohannis, care a susținut varianta pro-LGBT propusă inițial. De altfel, președintele a fost un opozant al Referendumului pentru Familie și a făcut o serie de declarații despre identitatea de gen de-a lungul timpului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

5 COMENTARII

 1. La ce v-ați așteptat de la acest slugoi nenorocit al al progresiștilor neocomuniști soroșiști, promotor în Romània a depravării și demenței morale a occidentulu?!
  Doar așa se formează “omul nou” al globalismului, fără nici o valoare morală, tradițională, religioasă, culturală și spirituală, marea mosă de sclavi ai viitoarei orânduiri.
  Bravo Ungariei, Poloniei, Rusiei!

 2. Iohannis nu avea cum sa voteze altfel pentru ca el nu mai reprezinta de mult timp poporul roman majoritar, ortodox si familist!
  El slujeste intereselor straine, tradator cum este!
  Oare el are familie in sensul crestin al termenului?
  De aproape 7 ani e presedinte, dar sotia e separata de el si nici nu da prin Bucuresti decat rareori ori cand este citatat la DNA.
  Nu stiu vreun alt exemplu de presedinte de tara pe care sa il abandoneze sotia atunci cand accede la functia suprema in stat!
  Aceasta este dovada clara a esecului din mariajul lui Iohannis!

 3. Atita timp cit acest sclavete al lui Merkel nu da doi bani pe Constitutie, pe notiunea de familie traditionala asa cum a lasat-o Dumnezeu, cu mama si tata pentru copii, aceasta forma de viata neterminata si egoista va aproba orice ineptie i se va strecura sub nas. Dar poporul roman merita toate aceste abominatiuni pentru ca, in nemarginita lui inteligenta, de treizeci de ani alege sa fie condus numai de tradatori de neam si tara. Tot respectul pentru premierul Ungariei si al Poloniei. Oameni cu coloana vertebrala si cu dragoste de tara si popor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate