marți, mai 21, 2024
EDUCAȚIEPolonia | Premierul Mateusz Morawiecki anunță că va menține TVA-ul zero la...

Polonia | Premierul Mateusz Morawiecki anunță că va menține TVA-ul zero la alimente și în 2023, dar va trebui să revină la taxele mărite la benzină și îngrășăminte, după ce Comisia Europeană a decis că acestea nu respectă reglementările blocului comunitar

Premierul Mateusz Morawieck a anunțat că Polonia va menţine în primul semestru din 2023 TVA zero la alimente, în speranța de a reconfigura măsurile anti-inflaționiste înaintea alegerilor din 2023, transmite Reuters.

Conservatorii care conduc Polonia au adoptat reducerea taxelor, de la benzină la îngrășăminte, pentru a-i ajuta pe consumatori să facă față inflației ridicate, dar vor trebui să revină în 2023 la taxele mai ridicate, după ce Comisia Europeană a decis că acestea nu respectă reglementările blocului comunitar.

„Mai presus de toate, TVA zero la alimente este o astfel de umbrelă și astăzi vreau să subliniez că vom continua această politică cel puțin în primul semestru din 2023”, a spus Morawiecki.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Premierul polonez a precizat că măsura va costa aproximativ opt miliarde de zloți (1,77 miliarde de dolari).

Ministrul de Finanțe, Magdalena Rzeczkowska, a anunțat că le-a cerut miniștrilor să pregătească planuri de economii de aproximativ 5% în departamentele lor.

„Am convenit un plafon de 5% și este decizia fiecărui minister privind perioada în care vor fi realizate economiile”, a explicat Rzeczkowska, potrivit BZI.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE