luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEPolonia | Ministrul Familiei propune ca centrele comerciale să nu funcționeze duminica:...

Polonia | Ministrul Familiei propune ca centrele comerciale să nu funcționeze duminica: Această zi ar trebui să fie petrecută cu familia. Este timpul ca familia să se roage, nu să petreacă timpul în magazin

Ministrul polonez al Familiei, Marlena Malag, a declarat că duminica „e timpul pentru familie, pentru rugăciune, nu pentru shopping“, făcând referire la faptul că magazinele nu au voie să vândă în această zi a săptămânii.

Guvernul Poloniei va organiza o masă rotundă cu reprezentanți industriei comerțului pentru a le solicita acestora să respecte „pe deplin interdicția comercială de duminică“.

Marlena Malag a mai spus că „duminica este cea mai importantă zi a săptămânii. Această zi ar trebui să fie petrecută cu familia. Este timpul ca familia să se roage, nu să petreacă timpul în magazin. Am vrea să vorbim despre asta la masa rotundă“.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ministrul a precizat că s-a întâlnit cu președintele Secretariatului Național al Sindicatului Comerțului, Băncilor și Asigurărilor NSZZ Solidarnosc, Alfred Bujara și a discutat pe această temă, informează Business Insider.

„Am convenit să ne punem la masă și să discutăm aplicat pe acest lucru. Pe de o parte, partea socială, iar pe de altă parte, am dori să invităm reprezentanți ai industriei și să discutăm despre ideea de a închide magazinele duminica. În vest, magazinele sunt închise și duminica“, a explicat ea.

Interzicerea comerțului duminica, în Polonia, a fost introdusă în 2018 de guvernul conservator condus de Partidul Lege și Justiție (PiS), ca răspuns la o inițiativă lansată de sindicatul Solidaritatea și susținută de biserica catolică.

Cu toate acestea, restricțiile conțin o serie de excepții, pe care unele lanțuri de magazine au încercat să le exploateze. La începutul acestui an, guvernul a eliminat o astfel de excepție care permitea magazinelor să rămână deschise dacă ofereau servicii poștale.

De asemenea, au fost comercianți care și-au ținut magazinele deschise folosind case de marcat cu autoservire, cu un angajat oficial „aranjând doar mărfurile pe rafturi“.

În ultimele săptămâni, „Biedronka“, unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din Polonia, a găsit o modalitate nouă de a ocoli restricțiile: a transformat unele zone din magazine în biblioteci sau în centre medicale. În cele din urmă, potrivit sindicatului „Solidaritatea“, compania a renunțat la idee, conform ȘtirileProTV.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE