joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEPolonia | Ministerul Justiției propune interzicerea totală a adopției de copii de...

Polonia | Ministerul Justiției propune interzicerea totală a adopției de copii de către cuplurile homosexuale

Ministerul Justiției polonez a propus joi o interzicere totală a adopției de copii de către cuplurile homosexuale, informează dpa, citat de Agerpres. Noua lege ar urma să umple o „lacună juridică”, care nu interzice complet adopția copiilor de către o persoană care se află într-o relație cu un partener de același sex, a declarat ministrul Michal Wojcik, într-o conferință de presă.

„Deși respectăm dreptul oamenilor cu orientare sexuală diferită, trebuie mereu avută în vedere o valoare superioară, care este binele copilului.”, declară ministrul.

Polonia nu recunoaște căsătoriile între persoane de același sex și nici parteneriatele civile între acestea, iar Constituția poloneză definește căsătoria drept uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Uniunea Europeană a adoptat o poziție clară în această privință, autoproclamându-se „LGBT Freedom Zone” și susținând fățiș teoriile ideologiei de gen.

Conform unui sondaj realizat în 2019 de institutul IBRiS, la solicitarea cotidianului Rzeczpospolita, peste 70% dintre polonezi se opun adopției copiilor de către cuplurile de același sex, doar 16% dintre polonezi fiind de acord cu acest tip de adopții.

Ministrul Zbigniew Ziobro susține, printre altele, retragerea Poloniei din Convenţia de la Istanbul privind violența domestică și egalitatea de gen.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE