ACTUALITATEPolonia | Ministerul Justiției propune interzicerea totală a adopției de copii de...

Polonia | Ministerul Justiției propune interzicerea totală a adopției de copii de către cuplurile homosexuale

Ministerul Justiției polonez a propus joi o interzicere totală a adopției de copii de către cuplurile homosexuale, informează dpa, citat de Agerpres. Noua lege ar urma să umple o „lacună juridică”, care nu interzice complet adopția copiilor de către o persoană care se află într-o relație cu un partener de același sex, a declarat ministrul Michal Wojcik, într-o conferință de presă.

„Deși respectăm dreptul oamenilor cu orientare sexuală diferită, trebuie mereu avută în vedere o valoare superioară, care este binele copilului.”, declară ministrul.

Polonia nu recunoaște căsătoriile între persoane de același sex și nici parteneriatele civile între acestea, iar Constituția poloneză definește căsătoria drept uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Uniunea Europeană a adoptat o poziție clară în această privință, autoproclamându-se „LGBT Freedom Zone” și susținând fățiș teoriile ideologiei de gen.

Conform unui sondaj realizat în 2019 de institutul IBRiS, la solicitarea cotidianului Rzeczpospolita, peste 70% dintre polonezi se opun adopției copiilor de către cuplurile de același sex, doar 16% dintre polonezi fiind de acord cu acest tip de adopții.

Ministrul Zbigniew Ziobro susține, printre altele, retragerea Poloniei din Convenţia de la Istanbul privind violența domestică și egalitatea de gen.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...