sâmbătă, octombrie 5, 2024
ACTUALITATEPolonia, Cehia și Slovenia, țările cu cel mai scăzut risc de sărăcie...

Polonia, Cehia și Slovenia, țările cu cel mai scăzut risc de sărăcie din UE. Unde se află România?

Polonia, Cehia și Slovenia au avut cea mai mică proporție a persoanelor expuse riscului de sărăcie sau excluziune socială dintre țările UE în 2022, potrivit Eurostat. La celălalt capăt al spectrului s-au aflat România, Bulgaria, Grecia și Spania, informează Rmx.news.

În total, 95,3 milioane de persoane din UE, echivalentul a 22% din populație, s-au confruntat anul trecut cu riscul sărăciei sau excluziunii sociale. Această cifră a rămas relativ stabilă comparativ cu 2021, când au fost afectați 95,4 milioane.

Amploarea sărăciei sau excluziunii sociale a variat semnificativ între statele membre ale UE. România a avut cea mai mare proporție, cu 34,4% din populație expusă riscului, urmată de Bulgaria cu 32,2% și Grecia cu 26,3%.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, deCarrieLukas vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În schimb, Republica Cehă, Slovenia și Polonia s-au lăudat cu cele mai scăzute rate, cu 12%, 13% și, respectiv, 16%. Media UE a fost de 21,6%.

Datele au evidențiat, de asemenea, că femeile s-au confruntat cu un risc mai mare de sărăcie sau excluziune socială decât bărbații în 2022 – 22,7% și, respectiv, 20,4%.

În plus, Eurostat a arătat că peste o cincime, sau 22,4%, din populația UE care trăiește în gospodării, având copii aflați în întreținere, era expusă riscului de sărăcie sau excluziune socială.

Trebuie remarcat faptul că sărăcia și excluziunea socială nu pot fi atribuite exclusiv nivelurilor de venit ale gospodăriilor. Factori precum șomajul, intensitatea scăzută a muncii, statutul ocupațional și alte caracteristici socio-economice pot contribui, de asemenea.

Statutul ocupațional este unul dintre cei mai importanți factori socio-economici care influențează riscul de sărăcie sau excluziune socială. În 2022, acest risc pentru angajați a fost de 11,1%, în timp ce pensionarii s-au confruntat cu un risc de 19,1%. Comparativ, riscul a fost considerabil mai mare pentru șomeri, cu 65,2%, iar alte grupuri inactive din punct de vedere economic s-au confruntat cu un risc de 42,9%.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. ” au avut cea mai mică proporție a persoanelor expuse riscului de sărăcie sau excluziune socială dintre țările UE ”

    -ne gandeam la excluziunea de ue,
    exprimarea e intr-o limba de fier-beton
    numai buna pt. cur/vagin.
    (dam liber fanteziilor fiecariua,
    ca sa nuu se plicitseasca)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE