duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEPolonia | Atacurile împotriva creștinilor au crescut de patru ori în 2020:...

Polonia | Atacurile împotriva creștinilor au crescut de patru ori în 2020: „Preoții sunt ca niște gândaci, ar trebui să-i eliminăm!“

Potrivit unui raport întocmit de Laboratorul pentru libertatea religioasă, catolicii din Polonia nu sunt la fel de privilegiați pe cât s-ar crede. Agresiunea fizică față de preoți, distrugerea lăcașurilor de cult religios și ura bazată pe diferențe de credință sunt doar câteva exemple ale modului în care credința este atacată în Polonia, potrivit unui raport întocmit de Laboratorul pentru libertatea religioasă al Fundației Pro Futuro Theologiae care, de asemenea, face parte din Departamentul de Teologie de la Universitatea Mikołaj Kopernik din Torun.

Baza raportului a implicat cazuri de încălcare a libertății religioase, cu datele provenite din articole de știri publice sau expuse direct către autorilor documentului. Raportul arată o creștere de aproape patru ori a acestor încălcări – de la 72 în 2019 la 280 în 2020.

Din rapoartele presei de stânga, s-ar putea crede că catolicii sunt un grup privilegiat de cetățeni care sunt protejați în mod deosebit de actualul guvern spre deosebire de comunitatea LGBT, care sunt prezentați ca fiind persecutați de către catolici. Totuși, datele incluse în raport arată că persoanele credincioase sunt subiectul agresiunii grupurilor politice de stânga și a activiștilor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Datele de la oficiul Ombudsmanului polonez arată că în 2020 au existat aproximativ 90 de cazuri referitoare la infracțiuni și alte comportamente motivate de ură datorate orientării sexuale și identității de gen, precum și datorită apartenenței naționale, etnice, rasiale sau religioase. Cu toate acestea, raportul Laboratorului pentru libertatea religioasă a documentat 280 de cazuri de comportamente motivate de ură față de credință. Autorii săi au subliniat că numărul real de cazuri similare ar putea fi mai mare, deoarece nu toate au fost raportate.

Printre cele mai grave atacuri împotriva credincioșilor se numără îndemnuri la uciderea preoților. În septembrie 2020, în Szczecin, au fost lipite afișe în tot orașul care cereau eliminarea fizică a preoților.

„Preoții sunt ca niște gândaci, ar trebui să-i eliminăm”, scria pe poster.

De asemenea, raportul vorbește despre exemple de distrugere și insultare a zonelor de cult religios, inclusiv biserici, capele și cimitire.

Totodată, profanarea statuii lui Hristos din fața Bisericii Sfintei Cruci din Varșovia a șocat în special catolicii, deoarece era un simbol pentru polonezi al victimelor răscoalei de la Varșovia din 1944, precizează Remix News.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE