miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATEPolonia a decis să demoleze monumentele dedicate Armatei Roșii. Reacția Rusiei: Este...

Polonia a decis să demoleze monumentele dedicate Armatei Roșii. Reacția Rusiei: Este o altă încercare de a păcăli tânăra generație de polonezi, hrănindu-i cu minciuni și provocându-le ură față de ruși

Polonia a demolat joi patru monumente dedicate soldaților Armatei Roșii care și-au pierdut viața în timpul luptelor din cel de-al Doilea Război Mondial, informează Reuters.com.

Moștenirea celui de-al Doilea Război Mondial este o problemă reală în relațiile polono-ruse, iar războiul din Ucraina a determinat Polonia să intensifice procesul demolării monumentelor memoriale pentru trupele sovietice căzute în țară.

Rusia susține că a fost cea care a eliberat Polonia când forțele sale i-au alungat pe naziștii germani la sfârșitul războiului, majoritatea polonezilor crede însă că Uniunea Sovietică a înlocuit ocupația nazistă cu o altă formă de represiune.

„Acest monument este un monument al minciunii”, a declarat Karol Nawrocki, șeful Institutului Național de Comemorare (IPN) din Polonia, aflat în fața uneia dintre statuile demolate.

„Sovieticii nu au adus libertatea în 1945, au adus o nouă sclavie”.

Dmitri Peskov , purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a condamnat decizia Poloniei.

„Aceasta este o minciună, o minciună monstruoasă, pentru că foarte mulți cetățeni ai Uniunii Sovietice au murit eliberând Polonia. Este o altă încercare de a păcăli tânăra generație de polonezi, hrănindu-i cu minciuni și provocându-le ură față de ruși”, a transmis acesta.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE