marți, martie 5, 2024
ACTUALITATEPolitician austriac, despre cum au cumpărat austriecii de la OMV compania Petrom:...

Politician austriac, despre cum au cumpărat austriecii de la OMV compania Petrom: „Cu o mită uriașă, avem documente care confirmă asta”

Politicianul austriac, Peter Pilz, unul dintre liderii opoziției de la Viena, susține că s-a dat o mită uriașă, pentru ca OMV să intre în posesia companiei Petrom, informează Realitatea.net.

Acesta a declarat, într-un interviu exclusiv pentru sursa citată, că deține documente care confirmă că Petrom „a fost în sine un caz de corupție, cu o mită uriașă”. Peter Pilz a anunțat și că susține campania „Vrem Petrom înapoi”.

Întrebare reporter: „Televiziunea noastră are o petiție semnată de zeci de mii de oameni, votată de peste 2 milioane, petiție numită ca și obiectivul principal ,,Vrem Petrom înapoi”, să fie din nou a României. Vedeți asta ca pe o posibilitate?”

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Peter Pilz: „Nu știu (n.r. – dacă Statul Român va putea să ia Petrom înapoi), este o întrebare dificilă, pentru că ce s-a întâmplat cu Petrom a fost în sine un caz uriaș de corupție.

(…) Cu o mită uriașă, avem documente care confirmă asta și le-am publicat în Parlamentul nostru în ultimii 15 ani și nimic nu s-a întâmplat, așa că nu pot îndruma Guvernul României, dar pot spune că pot propune un nou pas următor. Eu înțeleg românii care spun ,,Noi vrem Petrom înapoi”, compania noastră națională înapoi, dar nu știu cum. Dar dacă faceți asta și o vreți înapoi și încercați, sunt sigur că oamenii din Austria vor înțelege și vă vor susține”, a declarat politicianul austriac, conform sursei citate.

Politicianul este de părere că Uniunea Europeană se va destrăma dacă Austria nu se răzgândește cu privire la aderarea României la Schengen și va face în continuare jocurile Ungariei. Potrivit aceleiași surse, Ungaria ar fi făcut presiuni ca România să nu fie primită în Schengen.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE