luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEPoliţele RCA de la Euroins ar putea fi prelungite până în decembrie

Poliţele RCA de la Euroins ar putea fi prelungite până în decembrie

Poliţele RCA emise de compania EUROINS ar putea fi valabile până spre sfârşitul anului, după ce ASF a cerut Guvernului extinderea termenului de denunţare stabilit pentru 8 septembrie 2023.

ASF a cerut prelungirea valabilităţii poliţelor Euroins cu 90 de zile, până la 8 decembrie 2023. Valentin Ionescu, director general Sector Asigurări – Reasigurări din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, a declarat la Euronews că instituţia a propus prelungirea valabilităţii poliţelor, explicând că, dacă această propunere de proiect de ordonanţă de urgenţă va trece, denunţarea poliţelor se va face undeva la începutul lunii decembrie. Directorul Asigurări – Reasigurări din ASF a mai spus că propunerea a fost făcută pentru că au fost denunţate puţine poliţe şi că foarte multe rămâneau în vigoare la începutul lunii septembrie. Acesta a mai adăugat că Ministerul Finanţelor promovează proiectul pentru a fi aprobat de Guvern. Potrivit Euronews, noul termen ar urma să fie aprobat prin ordonanţă de urgenţă. „Având în vedere evoluţiile din piaţa asigurărilor şi în scopul protecţiei consumatorilor, ASF a propus prelungirea valabilităţii poliţelor. Deci, dacă această propunere pe care noi am înaintat-o Guvernului, de proiect de ordonanţă de urgenţă va trece, denunţarea poliţelor RCA se va face undeva la începutul lunii decembrie. Noi am propus o prelungire cu încă 90 de zile”, a declarat Valentin Ionescu, directorul general din cadrul ASF, la postul de televiziune Euronews România.

„Să venim cu soluţii, pentru că erau mai multe poliţe care rămâneau în vigoare la începutul lunii septembrie. Au fost denunţate destul de puţine, că vorbim de denunţare în această perioadă. În urma analizelor făcute, în urma schimbului de informaţii pe care noi le-am avut cu Fondul de Garantare, văzând că nu sunt foarte multe denunţări şi că rămân, totuşi, multe poliţe în vigoare, am venit după analiza pe care am făcut-o internă, am venit cu această propunere de prelungire a denunţării poliţelor în loc de 8 septembrie, să avem 8 decembrie. Deci încă 90 de zile. Repet, dacă acest proiect va trece şi va fi promovat”, a adăugat reprezentantul ASF.

Poliţele Euroins, valabile oficial până la data de 8 septembrie

Compania Euroins a intrat în faliment, însă poliţele de asigurare emise de Euroins înainte de intrarea în faliment rămân valabile până la data de 8 septembrie. Prin urmare, în cazul unui accident, şoferii care deţin o poliţă Euroins încă pot beneficia de despăgubiri sau de constatări de soluţionare amiabilă, conform acoperirii şi termenelor prevăzute în contractul de asigurare.

Pe de altă parte, dacă şoferii asiguraţi la Euroins doresc să îşi schimbe asiguratorul, pot face acest lucru. În acest context, ASF vine cu o modificare a normei 20/2017, care ar permite ca perioada de intrare în valabilitate a contractului RCA să fie mai mare de 30 de zile de la data emiterii acestuia.

„În urma analizelor făcute, în urma schimbului de informaţii pe care noi le-am avut cu Fondul de Garantare, văzând că nu sunt foarte multe denunţări şi că rămân, totuşi, multe poliţe în vigoare, am venit după analiza pe care am făcut-o internă, am venit cu această propunere de prelungire a denunţării poliţelor în loc de 8 septembrie, să avem 8 decembrie. Deci încă 90 de zile. Repet, dacă acest proiect va trece şi va fi promovat”, a adăugat reprezentantul ASF.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate