duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEPodul de Fier din Iosefin a ieșit din garanția de 100 de...

Podul de Fier din Iosefin a ieșit din garanția de 100 de ani. Primăria din Timișoara a primit notificare de la Viena să-și repare podul

Podul de Fier din Iosefin a ieșit din garanția de 100 de ani și trebuie reparat, a fost informarea pe care Primăria din Timișoara a primit-o de la Viena.

Podul de Fier a fost construit pe timpul imperiului Austro-Ungar, iar autoritățile vieneze se pare că au ținut socoteala garanției până în zilele noastre, informând și autoritățile române că trebuie să repare podul.

Partea română spune că reparația nu se poate realiza în acest an, dar promite demararea documentației tehnice.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Vrem să facem un plan de reabilitare. Am primit o scrisoare de la primăria din Viena, care ne anunță că garanția de 100 de ani a podului a expirat. În acest an facem un DALI de reabilitare, în vară cel târziu ar trebui să pornim procedura. Momentan suntem într-o procedură de prioritizare a lucrărilor. Podul de Fier este foarte important, pentru că este un pod istoric și este într-o stare destul de proastă”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău, informează Tion.ro.

Potrivit sursei citate, Podul de Fier din Iosefin a fost asociat cu Gustave Eiffel, cel care a ridicat faimosul turn ce-i poartă numele din Paris. Se spune că podul timișorean s-a făcut după desenele lui, însă nimeni nu a putut confirma această informație.

Podul a fost montat în anul 1871 pe locul actualului pod Maria, cel care leagă Cetate de Iosefin. Mai apoi ar fi fost demontat și remontat, în 1916, între str. Ady Endre și str. Andrei Mureșanu. Proiectarea a fost făcută de un inginer din primărie, iar structura metalică a fost făcută la Reșița.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Ceva studii de fezabilitate? Ca inginer, mă tem că nu sunt prea mulți structurișt care s-ar apuca de el și, pfobabil, se va recurge, ca în atâtea cazuri, la declararea podului ca pericol public, demolarea lui și înlocuirea cu vreo creație pe stas rusesc care se potrivește ca sediul”Nokia” cu peisajul, adică ca nuca în opera masonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE