ACTUALITATEPodul de Fier din Iosefin a ieșit din garanția de 100 de...

Podul de Fier din Iosefin a ieșit din garanția de 100 de ani. Primăria din Timișoara a primit notificare de la Viena să-și repare podul

Podul de Fier din Iosefin a ieșit din garanția de 100 de ani și trebuie reparat, a fost informarea pe care Primăria din Timișoara a primit-o de la Viena.

Podul de Fier a fost construit pe timpul imperiului Austro-Ungar, iar autoritățile vieneze se pare că au ținut socoteala garanției până în zilele noastre, informând și autoritățile române că trebuie să repare podul.

Partea română spune că reparația nu se poate realiza în acest an, dar promite demararea documentației tehnice.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Vrem să facem un plan de reabilitare. Am primit o scrisoare de la primăria din Viena, care ne anunță că garanția de 100 de ani a podului a expirat. În acest an facem un DALI de reabilitare, în vară cel târziu ar trebui să pornim procedura. Momentan suntem într-o procedură de prioritizare a lucrărilor. Podul de Fier este foarte important, pentru că este un pod istoric și este într-o stare destul de proastă”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău, informează Tion.ro.

Potrivit sursei citate, Podul de Fier din Iosefin a fost asociat cu Gustave Eiffel, cel care a ridicat faimosul turn ce-i poartă numele din Paris. Se spune că podul timișorean s-a făcut după desenele lui, însă nimeni nu a putut confirma această informație.

Podul a fost montat în anul 1871 pe locul actualului pod Maria, cel care leagă Cetate de Iosefin. Mai apoi ar fi fost demontat și remontat, în 1916, între str. Ady Endre și str. Andrei Mureșanu. Proiectarea a fost făcută de un inginer din primărie, iar structura metalică a fost făcută la Reșița.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Ceva studii de fezabilitate? Ca inginer, mă tem că nu sunt prea mulți structurișt care s-ar apuca de el și, pfobabil, se va recurge, ca în atâtea cazuri, la declararea podului ca pericol public, demolarea lui și înlocuirea cu vreo creație pe stas rusesc care se potrivește ca sediul”Nokia” cu peisajul, adică ca nuca în opera masonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate