ACTUALITATEPodcast PoveștiR3 | De ce sunt prețurile mari la benzină, mâncare și...

Podcast PoveștiR3 | De ce sunt prețurile mari la benzină, mâncare și energie în România, deși țara are resurse: Suntem sursă de materii prime pentru alții VIDEO

În ediția a XVIII-a a podcastului PoveștiR3, vă explicăm cauzele profunde pentru prețurile mari la produse pentru care există resurse din belșug în România: de la cazul benzinei, până la mâncare și energie, rețeta este aceeași.

Jurnalistul Mihai Șomănescu arată că poziția politică a României în ceea ce privește rolul său în sistemul economic occidental este aceea de sursă de materie primă și de resursă umană.

În condițiile acestea, spune el, oricâte resurse am avea, nu le putem folosi pentru noi, ci doar după ce se satisfac condițiile și nevoile celor aflați înaintea noastră în acest lanț.

Cum s-a ajuns ca oamenii să accepte această poziție umilitoare? Mihai Șomănescu explică mecanismul: economicul determină politicul și mass-media, iar acestea „conving” cetățeanul că tot ce se întâmplă este pentru binele său.

Cum putem rupe acest „cerc vicios”? Aflați din podcastul PoveștiR3, disponibil pe Youtube și pe Apple Podcasts.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate