ACTUALITATENegocierile pentru guvern, fără niciun rezultat după șapte ore. Orban și Barna...

Negocierile pentru guvern, fără niciun rezultat după șapte ore. Orban și Barna vor aceeași funcție

ACTUALIZARE ora 17:00

Negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare au fost suspendate, sâmbătă, după 7 ore fără niciun rezultat. Discuțiile s-au învârtit în permanență în jurul funcției de președinte al Camerei Deputaților, revendicată atât de Dan Barna cât și de Ludovic Orban, anunță Digi24.

Urmează să fie dapt publicității un comunicat în care să se anunțe reluarea discuțiilor mâine.

Știrea inițială:

Reprezentanţii PNL, USR PLUS şi UDMR negociază,sâmbătă, la Vila Lac, cu privire la formarea unei coaliţii de guvernare.

După prânz, participanții la negocieri au început să posteze primele imagini din timpul negocierilor, însoțite de diferite mesaje.

„Programul comun de guvernare avanseaza in discuțiile dintre PNL, USRPLUS si UDMR. Primul capitol încheiat este cel despre solutii digitale pentru modernizarea statului și a economiei pe care o așteaptă românii”, a scris, sâmbătătă, pe Facebook, Ionel Dancă, participant la negocieri din partea PNL.

„Fum alb pe primul capitol din Programul comun de Guvernare al coaliției USRPLUS-PNL-UDMR. Și ce capitol fain pentru o revoluție a bunei guvernări – capitolul legat de digitalizare!!! Suntem pe drumul cel bun pentru o Românie orientată spre viitor”, a scris și europarlamentarul Dragoș Pîslaru, participant la negocieri din partea USR- PLUS.

Potrivit informațiilor apărute în presă, la discuții este prezent și primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Pe de altă parte, ca reacție la aceste negocieri, prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a afirmat, la Antena 3, că „românii au votat ca PNL să meargă în opoziţie şi sub nicio formă să nu mai participe la actul de guvernare”, anunță News.ro.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...