joi, februarie 9, 2023
ACTUALITATEPNL, prin vocea Alinei Gorghiu, a cerut tuturor partidelor parlamentare să se...

PNL, prin vocea Alinei Gorghiu, a cerut tuturor partidelor parlamentare să se delimiteze de AUR, „o forță politică extremistă”

Senatoarea Alina Gorghiu a cerut, printr-o adresă depusă la Birourile permanente ale celor două camere, o delimitare „categorică și publică” a partidelor din Parlament față de AUR. De asemenea, ea dorește sancționarea parlamentarilor implicați în „agresiunea domnului Florin Roman”.

Ea a numit AUR drept „o forță politică extremistă”.

„Trebuie să arătăm că suntem Parlamentul unei țări europene! Ceea ce s-a petrecut în ședința de plen din 9 septembrie nu are voie să se mai repete vreodată. Așadar, am solicitat, printr-o adresă depusă la Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului, o delimitare categorică și publică a tuturor partidelor politice din Parlamentul României față de AUR. Și sancționarea parlamentarilor implicați în agresiunea domnului Florin Roman, mandatat de către președintele Camerei Deputaților să îi preia atribuțiile la respectiva ședință.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Doar așa vom stopa glorificarea violenței și a urii în Parlamentul României”, a scris Gorghiu pe Facebook. În adresa trimisă birourilor permanente, ea amintește că la plenul din 9 septembrie, „vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin-Claudiu Roman, a căzut victimă unor gesturi violente din partea reprezentanților partidului extremist AUR. Împotriva celorlalți parlamentari PNL au fost agresiuni verbale”.

„Toate acestea reprezintă o perturbare gravă a prestigiului și imaginii Parlamentului, inadmisibilă într-o țară europeană democratică”, a scris Gorghiu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

„Evenimentele de acum nu au apărut din neant. Parlamentul României a primit încă din cursul primăverii apeluri internaționale de a opri și de a condamna propaganda pe care un senator din partea AUR o făcea de mai mult timp, în sensul elogierii și al îndemnului la reabilitarea unor criminali de război. Tot în prima parte a acestui an, Biroul permanent al Camerei Deputaților a sancționat un deputat AUR după ce acesta a adresat jigniri unor deputați USRPLUS.

Escaladarea de săptămâna trecută a acțiunilor acestui partid politic nu ar fi fost însă posibilă fără legitimarea oferită din partea USRPLUS, prin asumarea publică a unor inițiative politice și a unei agende parlamentare comune”, a continuat ea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

„Având în vedere ceea ce s-a întâmplat în ședința plenului din ziua de 9 septembrie, consider că este necesară o delimitare categorică și publică a tuturor partidelor politice din Parlamentul României față de AUR. A devenit evident faptul că o forță politică extremistă nu poate fi integrată în jocul politic ca și cum mesajele sau ideologia sa nu ar exista. De aceea, solicit Birourilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului să analizeze această situație pentru ca Parlamentul să se delimiteze oficial de comportamentul unor parlamentari din ședința de plen menționată. Totodată, vă solicit să aplicați sancțiunile corespunzătoare pentru conduita avută de parlamentarii AUR. În felul acesta, va fi instaurat un climat favorabil unei activități parlamentare normal”, a scris Gorghiu.

„De asemenea, solicit să mi se comunice documentul în baza căruia ședința de plen reunit a fost condusă de doamna președinte Anca Dana Dragu din partea Senatului și de doamna vicepreședinte Cristina-Mădălina Prună din partea Camerei Deputaților. În cazul în care acest document nu există, solicităm Birourilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului să decidă cine se face vinovat de încălcarea Regulamentului”, se mai arată în adresă.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. Aur este partid extremist? Dar PNL ce este? A devenit o gasca de tradatori de tara. Aceasta duduie nu stie pe ce lume traieste. Ea si PNL-ul ei vor ajunge la groapa de gunoi a istoriei.

  2. Cuvinte cheie goale pentru a declanșa oițelor reacții pavloviene de spaimă. Și nici nu are sens, măcar.
    Duduie, dacă 30 de ani am avut doar partide ne-extremiste și-am ajuns în halul în care suntem, apăi poate fix de un partid extremist e nevoie. De-un Țepeș domn care să vă facă împărțirea.

  3. Eu mă delimitez de PNL – Partidul Nazist Liberticid.
    Pentru ceea ce a făcut din Martei 2020, îi urez să ajungă rapid la coşul de gunoi al istoriei.
    O spune unul care nu a votat niciodată cu FSN/PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate