vineri, mai 24, 2024
ACTUALITATE„Pisicile artistocrate” sau „Dumbo”, interzise copiilor sub 7 ani. Disney restricționează accesul...

„Pisicile artistocrate” sau „Dumbo”, interzise copiilor sub 7 ani. Disney restricționează accesul la propriile filme de animație, din cauza unor scene considerate rasiste

Platforma de streaming Disney+ a blocat accesul copiilor cu vârstă mai mică de 7 ani la vizionarea unor desene animate clasice, precum „Pisicile aristocrate” sau „Dumbo”, din cauza unor scene considerate rasiste, anunță SkyNews.

De altfel, încă din toamna anului trecut,  Disney a introdus un avertisment legat de așa- zisul rasismu din animațiile sale, astfel încât animații precum „Dumbo” sau „Cartea Junglei” sunt redate cu mesaj privind promovarea unor stereotipuri, după cum a relatat R3Media.

Atunci când sunt redate pe platforma de streaming Disney+, animațiile precum Dumbo, Peter Pan și Cartea Junglei, afișează un avertisment despre stereotipuri.

„Acest program include descrieri negative și/ sau maltratare de persoane sau obiceiuri”, este mesajul de avertisment. Mesajul mai spune că, în locul eliminării conținutul, „vrem să recunoaștem că are un impact nociv, să învățăm din acest lucru și să lansăm o dezbatere pentru a crea împreună un viitor mai tolerant”.

Mesajul însoțește chiar și animația „Pisicile Aristocrate”, în care apare o pisică cu „chipul galben”, care cântă la pian cu bețișoare chinezești pentru mâncare.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE