ACTUALITATEPeter Costea (ARN), despre îndepărtarea lui Matei Dobrovie și a Floricăi Cherecheș...

Peter Costea (ARN), despre îndepărtarea lui Matei Dobrovie și a Floricăi Cherecheș din Parlament: PNL marginalizează conservatorii din partid

Președintele partidului Alianța Renașterea Națională (ARN), Peter Costea, a comentat faptul că doi dintre cei mai activi parlamentari conservatori ai PNL, Matei Dobrovie și Florica Cherecheș, nu vor mai prinde noul legislativ.

Acesta spune că plasarea celor doi pe locuri neeligibile pentru Parlament a fost o strategie discretă dar eficientă pentru a-i îndepărta din partid. În locul acestora, pe primele locuri, Partidul Național Liberal a numit progresiști sadea.

Conform acestuia, președintele Iohannis ar urmări fuziunea dintre PNL și USR. Este binecunoscută opoziția președintelui Iohannis față de toate proiectele de lege conservatoare din ultimii cinci ani, de la Referendumul pentru Familie la legea care ar fi oprit ideologia de gen în școli.

„Am scris deja de mai multe ori că în PNL există, de mult timp, un conflict între ramura conservatoare și cea „progresistă”. Acest lucru s-a reliefat în mod pronunțat la referendumul pentru căsătorie din 2018, când peneliștii „progresiști” au făcut plângeri pe lângă autorități privind amplasarea materialelor pro-referendum în spațiul public.

La fel, la începutul toamnei, când un deputat PNL a relansat proiectul de instituire în România a parteneriatelor civile, un proiect demarat în 2010 de dl Viorel Arion, candidat pe listele PMP (Hunedoara) la alegerile din 2020.

Gurile rele (dar probabil bine informate) spun că dl Iohannis se află în spatele marginalizării ramurii conservatoare din PNL, pentru a facilitata fuzionarea USR cu ramura „progresistă” a PNL. Alianțele de la locale între PNL și USR sunt primul capitol înspre această eventuala fuzionare.

Alegerile recent încheiate aduc noi dovezi că PNL marginalizează creștinii și conservatorii din interiorul partidului. La Bihor, dna Cherecheș a fost pusă pe locul 4 la Camera Deputaților, un loc neeligibil. Nu a intrat în Parlament. La Timișoara dl Ben Oni Ardelean a fost plasat pe locul 2 la Camera Deputaților și a intrat din nou în Parlament, ca prin urechile acului.

Pe Timiș, prima pe listă pentru Senat a fost dna Alina Gorghiu, progresistă par excellence. Astfel, timișenii au dat Senatului o „progresistă” pro-avort, pro LGBT. Nu mă îndoiesc că foarte mulți creștini au votat PNL la Senat.

O altă dovadă a eliminării creștinilor din PNL, chiar strigătoare la cer, este dl Matei Dobrovie, pe care PNL l-a pus pe poziția 4 la Camera Deputaților, o poziție neeligibilă. Dl Dobrovie, împreună cu dl Daniel Gheorghe, au fost cele mai conservatoare și autentic creștin democrate voci din PNL pe perioada mandatului anterior. Cei doi au fost singurii care au votat împotriva primei versiuni a legii educației sexuale votată în martie.
Plasare creștinilor pe locuri neeligibile este formula cea mai simplă pentru a te debarasa de ei”, a scris Peter Costea.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...