ACTUALITATEPeste 40.000 de pelerini au venit să se închine Sfintei Parascheva până...

Peste 40.000 de pelerini au venit să se închine Sfintei Parascheva până acum

Peste 40.000 de oameni au venit, până acum, la Iași, să se închine moaștelor Sfintei Parascheva, a anunțat Gruparea Mobilă de Jandarmi „Alexandru cel Bun” din Bacău, cea care se ocupă de ordinea publică la eveniment.

Pelerinii merg pe un singur rând și păstrează o ordine perfectă. Timpul de așteptare este de câteva minute.

Conform părintelui Constantin Sturzu spune că fiecare pelerin a respectat regulile sanitare necesare pentru ca un astfel de eveniment să se desfășoare. El a mai afirmat că racla cu sfintele moaște este curățată foarte des și că Biserica nu impune nimănui cum să-și manifeste credința în fața Sf. Parascheva.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Unii sărută moaștele, alții ating cu mâna, unii ating cu un obiect : iconiță, busuioc sau altceva, fiecare își manifestă credința așa cum consideră”, a explicat părintele Sturzu.

Pelerinajul a început pe 8 octombrie și se va încheia pe 14 octombrie, ziua de praznic a Sfintei Parascheva.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...