ACTUALITATEPeste 40.000 de pelerini au venit să se închine Sfintei Parascheva până...

Peste 40.000 de pelerini au venit să se închine Sfintei Parascheva până acum

Peste 40.000 de oameni au venit, până acum, la Iași, să se închine moaștelor Sfintei Parascheva, a anunțat Gruparea Mobilă de Jandarmi „Alexandru cel Bun” din Bacău, cea care se ocupă de ordinea publică la eveniment.

Pelerinii merg pe un singur rând și păstrează o ordine perfectă. Timpul de așteptare este de câteva minute.

Conform părintelui Constantin Sturzu spune că fiecare pelerin a respectat regulile sanitare necesare pentru ca un astfel de eveniment să se desfășoare. El a mai afirmat că racla cu sfintele moaște este curățată foarte des și că Biserica nu impune nimănui cum să-și manifeste credința în fața Sf. Parascheva.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Unii sărută moaștele, alții ating cu mâna, unii ating cu un obiect : iconiță, busuioc sau altceva, fiecare își manifestă credința așa cum consideră”, a explicat părintele Sturzu.

Pelerinajul a început pe 8 octombrie și se va încheia pe 14 octombrie, ziua de praznic a Sfintei Parascheva.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate