ACTUALITATEPeste 364.000 de români au semnat DEJA pentru suspendarea și demiterea...

Peste 364.000 de români au semnat DEJA pentru suspendarea și demiterea lui Klaus Iohannis

Peste 364.000 de români au semnat deja, în două săptămâni, pentru suspendarea și demiterea președintelui Klaus Iohannis.

Pe siteul josiohannis.ro sunt înregistrate acum 364.655 de semnături pentru suspendarea și demiterea din funcție a președintelui.

Campania a început pe 1 noiembrie, prin anunțul făcut de AUR în Parlament.

Acum câteva zile, co-președintele AUR, George Simion, a anunțat că pentru demiterea lui Iohannis au semnat și parlamentari PNL.

„Au semnat şi parlamentari de la PNL, în ciuda a ceea ce a declarat Dan Vîlceanu. Şi nu e vorba de cei care au plecat din grupul parlamentar PNL, ci parlamentari asumaţi. Spre exemplu, Dumitru Flucuş, deputat de la Braşov, şi-a asumat bărbăteşte şi a semnat.

I-au cerut cei din partid să revină asupra semnăturii, dar nu a vrut, spunând că în momentul acesta Klaus Iohannis trebuie demis”, a declarat George Simion, pentru Antena 3.

În ultimele săptămâni, Ludovic Orban a devoalat încălcările repetate ale Constituției din partea oficialului de la Cotroceni. Printre acestea, încercarea de a controla justiția și implicarea directă în alegerile din PNL, prin susținerea preferatului său, Florin Cîțu, cu care partidul s-a prăbușit în sondaje.

Deși din punct de vedere juridic, semnăturile nu au efect în ceea ce privește demiterea președintelui, prin acest demers, partidul AUR urmărește să pună presiune pe decidenții politici din Parlament.

Potrivit unui sondaj realizat în octombrie, de Avangarde, președintele Klaus Iohannis beneficiază de aprobarea a doar 14% dintre români.

Cum poate fi suspendat președintele Klaus Iohannis

Potrivit Constituției, suspendarea președintelui României se poate face în următoarele condiții:

(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.

(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!
    Sunt încă sub influența vizionării filmului „Gata Oricând! Eroii de la Podul Jiului”, deși au trecut aproape 24 ore de când am plecat de la cinema. Este un film despre… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate