ACTUALITATEPeste 364.000 de români au semnat DEJA pentru suspendarea și demiterea...

Peste 364.000 de români au semnat DEJA pentru suspendarea și demiterea lui Klaus Iohannis

Peste 364.000 de români au semnat deja, în două săptămâni, pentru suspendarea și demiterea președintelui Klaus Iohannis.

Pe siteul josiohannis.ro sunt înregistrate acum 364.655 de semnături pentru suspendarea și demiterea din funcție a președintelui.

Campania a început pe 1 noiembrie, prin anunțul făcut de AUR în Parlament.

Acum câteva zile, co-președintele AUR, George Simion, a anunțat că pentru demiterea lui Iohannis au semnat și parlamentari PNL.

„Au semnat şi parlamentari de la PNL, în ciuda a ceea ce a declarat Dan Vîlceanu. Şi nu e vorba de cei care au plecat din grupul parlamentar PNL, ci parlamentari asumaţi. Spre exemplu, Dumitru Flucuş, deputat de la Braşov, şi-a asumat bărbăteşte şi a semnat.

I-au cerut cei din partid să revină asupra semnăturii, dar nu a vrut, spunând că în momentul acesta Klaus Iohannis trebuie demis”, a declarat George Simion, pentru Antena 3.

În ultimele săptămâni, Ludovic Orban a devoalat încălcările repetate ale Constituției din partea oficialului de la Cotroceni. Printre acestea, încercarea de a controla justiția și implicarea directă în alegerile din PNL, prin susținerea preferatului său, Florin Cîțu, cu care partidul s-a prăbușit în sondaje.

Deși din punct de vedere juridic, semnăturile nu au efect în ceea ce privește demiterea președintelui, prin acest demers, partidul AUR urmărește să pună presiune pe decidenții politici din Parlament.

Potrivit unui sondaj realizat în octombrie, de Avangarde, președintele Klaus Iohannis beneficiază de aprobarea a doar 14% dintre români.

Cum poate fi suspendat președintele Klaus Iohannis

Potrivit Constituției, suspendarea președintelui României se poate face în următoarele condiții:

(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.

(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...