OPINIIPersecuția creștinilor a continuat și în pandemie

Persecuția creștinilor a continuat și în pandemie

În zilele noastre se fac campanii media incredibile, pentru salvarea balenelor din Marea Japoniei de exemplu, dar nu se găsește o voce care să strige în fața reflectoarelor, precum Greta Thunberg la ONU, despre holocaustul tăcut al creștinilor.

Peste 340 milioane de creştini din întreaga lume au fost persecutaţi în anul 2020, conform asociației Open Doors International. Pandemia a amplificat și mai mult acest fenomen, probabil și din cauza presiunilor psihologice și economice.

Asociația amintită a delimitat spațial zonele afectate, ca un arc roșu ce pleacă din Africa subsahariană și urcă prin Orientul Apropiat până în Asia sudică. Fie că este vorba de extremismul islamist al milițiilor Boko Haram sau fulani, de naționalismul religios hindu sau politica regimului comunist din Coreea de Nord, creștinii sunt supuși unui regim de privare de drepturi și exterminare. În Coreea de Nord doar deținerea unei biblii sau vizitarea unui lăcaș de cult este motiv suficient pentru a ajunge într-un lagăr de reeducare sau char a fi condamnat la moarte .

În secolul 20 au fost martirizați aproximativ 40 de milioane de creștini, mai mult de jumătate din cele 70 de milioane de oameni uciși de-a lungul istoriei pentru credința lor în Iisus Hristos, conform site-ului persecution.com. În politica și media occidentală există o cenzură discretă asupra acestui aspect, subiectele sunt evitate sau prezentate fără conotații religioase, considerate a fi nocive din punct de vedere diplomatic. Este o problemă când este atins un simbol al democrației corecte politic, de exemplu libertatea cuvântului în cazul Charlie Hebdo, dar nu este pusă în lumină favorabilă această criză umanitară ce se desfășoară chiar acum în Nigeria, Coreea de Nord sau Eritreea.

Și astăzi, în timp ce ați citit acest articol, sute de creștini au fost prigoniți și chiar au murit. Să nu îi uităm, să fim împreună!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. Va veni vremea cănd se va încerca asta și în România iar atunci va fi vremea să ne amintim de spusele părintelui Papacioc:”Dacă-mi dai o palmă, o să întorc și celălalt obraz. Dacă mi-o dai și pe cealaltă, o primesc dar fii cu grijă pentru că a treia va fi pe obrazul tău”.Creștinii au mulți martiri dar, și lucrul ăsta se uită prea ușor, și o tradiție de luptători feroce.

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...