sâmbătă, iunie 15, 2024
OPINIIPentru Trump e capăt de linie, dar nu și pentru noi

Pentru Trump e capăt de linie, dar nu și pentru noi

Știu că multă lume își face speranțe că președintele Trump ar putea câștiga în justiție alegerile prezidențiale din Statele Unite. Dar eu nu cred că se va întâmpla și iată de ce.

În primul rând, Trump este (aproape) singur. Liderii Partidului Republican, mai precis vechiul establishment – nu sunt alături de el și asta se vede din absența lor din această luptă. Ca o comparație: la ultimele alegeri contestate în instanță, Partidul Republican l-a sprijinit pe George W.Bush din toate forțele, formând o echipă de juriști și avocați de elită. În cazul lui Trump, acesta și-a numit strâns singur echipa și a făcut-o și târziu. Abia vineri, adică ieri!, președintele și-a numit șeful acestei echipe juridice. Și acesta este un activist, nicidecum un avocat.

Păi dacă Președintele știa – și știa – de luni de zile de încercările (reușite) de a truca votul și știa că va urma o bătălie legală, așa s-a pregătit? Îmi pare rău, dar ce s-a întâmplat denotă neseriozitate: ori Trump era super sigur pe victorie și nu și-a bătut capul cu echipa juridică, ori doar vrea să dea impresia că luptă, când de fapt știe că totul este pierdut.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Nu pentru că ar fi un „loser”, ci pentru că a constatat cu ce monstru se bate: mass-media, corporații, politicienii democrați dar și o mulțime de trădători din propriul partid. Să nu uităm că G W Bush nu l-a sprijinit niciodată, iar acum, frate-su Jeb, s-a grăbit să intre în corul lăudătorilor care-l vede pe Biden câștigător. Apoi, dacă a văzut că au putut „întoarce” scorul din atâtea state, în așa hal, și-a dat seama probabil că rețeaua este uriașă și bătălia este imposibilă.

În al doilea rând, sunt semnele: azi, Trump a scris pe Twitter: „Am câștigat aceste alegeri, cu mult!” și apoi a plecat la golf, în Florida. Pe bune? Dacă ești în mijlocul bătăliei, comandantul pleacă pentru o pauză de relaș? Ei,aș! Nu cred. E un semnal.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Pentru mine, e clar. Biden va fi noul președinte. Sper să mă înșel, dar nu cred. M-am înșelat acum câteva zile cu predicția după prima zi de alegeri, se poate întâmpla din nou.

Pe de altă parte, nu m-am înșelat când am scris că structurile statului român îl aleseseră deja pe Biden. Iohannis a fost printre primii lideri politici care l-au felicitat pe Biden pentru „victorie”. A urmat și corul celorlalți lătrăi din politică, care nici nu mai contează. Reportajul de la TVR a fost un semn.

Dar de ce spun că pentru noi nu e totul pierdut?

Pentru că în ciuda eșecului lui Trump, politica lui, „America înainte de toate”, a câștigat. În primul rând, a obținut cu mult mai multe milioane de voturi decât în 2016! Dacă atunci, poate, a fost votat din nebunie, acum milioane și milioane de americani au votat în cunoștință de cauză un om care a fost atacat non-stop, insultat și acuzat de cele mai îngrozitoare lucruri.

Mai mult, republicanii nu numai că nu au pierdut nicio legislatură la nivel de state, dar au câștigat două în plus, își vor păstra Senatul și au recuperat din handicapul de la Camera Reprezentanților.

Să ne gândim doar la un singur lucru: mass-media și corporațiile au investit miliarde de dolari pentru a-l face câștigător pe Joe Biden și acesta s-a impus „la mustață”, după aproape cinci (5) zile de numărat voturi, deși toate sondajele îl dădeau câștigător detașat.

Un alt argument este faptul că Biden este debil, dacă nu chiar suferind demență senilă. În aceste condiții, omul acesta fără charismă și fără energie trebuie să repare o economie distrusă de pandemie, inclusiv de măsurile propuse de propriul partid. Apoi Biden va trebui să țină în frâu facțiunile radicale și socialiste, care l-au sprijinit acum și care cer, printre altele, reducerea finanțării pentru Poliție.

Vice-președintele lui, Kamala Harris, nu-i este aliat în niciun caz. Ea a fost pusă acolo pe criterii politice: trebuia să fie o femeie, de culoare, pentru a atrage votul minorităților. Dar să nu uităm că în alegerile primare, ea l-a criticat dur pe Biden, după aceea împăcându-se „miraculos”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Votul americanilor nu a fost pro-Biden, ci anti-Trump, cam ca la noi cu PSD-ul. Pe cine vor mai demoniza în 2024 pentru a mobiliza atâția oameni la vot? În acest timp, numărul susținătorilor politicii naționaliste a crescut și ei au votat PENTRU ceva. În opinia mea, democrații nu vor mai câștiga alegerile în 2024, Biden având atunci 82 de ani. Singura cale prin care o pot face ar fi prin tiranie explicită, suspendarea Constituției. Dar, față de români, diferența e că acolo sunt zeci de milioane de patrioți. Înarmați. Și să nu uităm de Curtea Supremă, acolo unde conservatorii au acum, grație și lui Trump, șase voturi din nouă.

Că veni vorba de noi, românii, trebuie să știm că vor urma patru ani grei. Sigur că am fost dezamăgiți de ambasadorul Zuckermann, dar măcar patru ani n-am mai auzit nimic de lgbtq venind dinspre SUA. Probabil aceasta va fi bătălia pe care va trebui s-o ducem până în 2024. Să rezistăm la presiunile de legalizare a căsătoriilor între …Biserica va trebui să stea tare, pentru că nu mai există niciun aliat în Parlament, ci doar politicieni favorabili, pe ici-pe colo. Vor urma patru ani în care demonizările, etichetările și presiunile asupra conservatorilor vor fi uriașe, dar nu avem altă soluție decât rezistența.

În 2024 își va încheia mandatul și Iohannis și vor fi și alegeri parlamentare. Coroborat cu alegerile din SUA, anul 2024 devine extraordinar de important. Așa că acești patru ani trebuie folosiți la maxim. La treabă!

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE