joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEPentru cine plătim educație gratuită? În proiectul de lege al ministrului Cîmpeanu,...

Pentru cine plătim educație gratuită? În proiectul de lege al ministrului Cîmpeanu, statul român își asumă asigurarea de „drepturi egale de acces la toate nivelurile şi formele de învăţământ preuniversitar fără nicio formă de discriminare” pentru cetățenii din țări NON-UE

Între multele critici aduse proiectelor legilor educației, propuse de ministrul Sorin Cîmpeanu (foto), a a mai ieșit la iveală ceva: într-unul din articole există o prevedere nemaiîntâlnită până acum.

Mai precis, după cum subliniază istoricul Mircea Platon, la articolul 9 al legii este prevăzut ca statul român să își asume asigurarea de „drepturi egale de acces la toate nivelurile şi formele de învățământ preuniversitar fără nicio formă de discriminare” .

În acest context, redactorul-șef al publicației „Convorbiri literare” se întreabă care sunt acei cetățeni cărora le este dedicat acest paragraf și care sunt înțelegerile semnate de statul român cu acele state.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Doamna Monica Dobrea compară legile educației din 1995/2011/2022 și pune o întrebare esențială:

”Care sunt “cetăţenii din state non-UE” pentru care statul român își asumă, prin lege, asigurarea de “drepturi egale de acces la toate nivelurile şi formele de învăţământ preuniversitar fără nicio formă de discriminare” și, mai ales, care sunt (in caz ca exista) protocoalele care stau la baza acestor “înțelegeri” internaționale? Care sunt drepturile si avantajele oferite la schimb de aceste state non-UE etnicilor români de pe teritoriile lor? Este imperios necesara nominalizarea acestor state; altfel, riscăm să oferim acces gratuit, prin lege, la învățământul românesc locuitorilor întregii planete!”
*
Pentru cine lucrează actuala lege a educației?
Urmăriți deznaționalizarea/globalizarea treptată, la fiecare deceniu, a școlii românești, devenită sistem de educație de pripas. Pas cu pas”, a scris Mircea Platon.

Mircea Platon este una dintre cele 100 de personalități care au semnat un protest față de noile legi ale educației.

Semnatarii au cerut prelungirea termenului de dezbateri și implicarea reală a tuturor părților implicate.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate