ACTUALITATEPelerinaje doar cu buletinul. Autoritățile extind restricțiile în toată țara

Pelerinaje doar cu buletinul. Autoritățile extind restricțiile în toată țara

Restricții precum cele impuse pelerinajului de la Iași la Sfânta Parascheva sau celui din București la Sfântul Dimitrie sunt valabile la nivelul întregii țări, potrivit unor noi decizii luate, marți, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Astfel, prin Hotărârea 49 din 13 octombrie 2020, CNSU propune prelungirea stării de alertă. Totodată, sunt propuse noi restricții, în plus față de cele existente deja.

În ceea ce privește activitatea religioasă, sunt permise slujbele atât în interior, cât și în afara lăcașurilor de cult, însă apare o nouă restricție, anume participarea la pelerinaje este permisă doar persoanelor care au domiciliu în respectiva localitate.

„Art.19. Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, se desfășoară în interiorul și/sau în afara lăcașurilor de cult cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne.

Art.20. În condițiile pct. 19, pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară respectiva activitate.

Art.21. Se propune interzicerea participării la procesiunile și/sau pelerinajele religioase prevăzute la pct. 19 a persoanelor care nu au domiciliul sau reședința în localitățile în care se desfășoară aceste activități”, se menționează în Hotărârea mai sus menționată.

Reamintim că alte restricții impuse de CNSU prin această Hotărâre vizează interzicerea petrecerilor de nuntă sau de botez.

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...