ACTUALITATE Pelerinaje doar cu buletinul. Autoritățile extind restricțiile în toată țara

Pelerinaje doar cu buletinul. Autoritățile extind restricțiile în toată țara

Restricții precum cele impuse pelerinajului de la Iași la Sfânta Parascheva sau celui din București la Sfântul Dimitrie sunt valabile la nivelul întregii țări, potrivit unor noi decizii luate, marți, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Astfel, prin Hotărârea 49 din 13 octombrie 2020, CNSU propune prelungirea stării de alertă. Totodată, sunt propuse noi restricții, în plus față de cele existente deja.

În ceea ce privește activitatea religioasă, sunt permise slujbele atât în interior, cât și în afara lăcașurilor de cult, însă apare o nouă restricție, anume participarea la pelerinaje este permisă doar persoanelor care au domiciliu în respectiva localitate.

„Art.19. Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, se desfășoară în interiorul și/sau în afara lăcașurilor de cult cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne.

Art.20. În condițiile pct. 19, pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară respectiva activitate.

Art.21. Se propune interzicerea participării la procesiunile și/sau pelerinajele religioase prevăzute la pct. 19 a persoanelor care nu au domiciliul sau reședința în localitățile în care se desfășoară aceste activități”, se menționează în Hotărârea mai sus menționată.

Reamintim că alte restricții impuse de CNSU prin această Hotărâre vizează interzicerea petrecerilor de nuntă sau de botez.

 

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Siteul are nevoie de 34.620 de lei...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite