sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEDr. Pavel Chirilă: Rolul alimentației greșite în incidența cancerului

Dr. Pavel Chirilă: Rolul alimentației greșite în incidența cancerului

„Actualmente se estimează că 30% din toate cancerele, se corelează cu natura regimului alimentar …” – Richard Beliveau.

În perioada 1975 – 2000 s-a dublat  incidența cancerului în lume;

S-a dublat incidența cancerului de tub digestiv și sân în România;

În SUA1, consumul de zahăr a crescut de 12 ori;

În lume2, consumul de zahăr a crescut de 6 ori;

5 milioane tone nitrați/an se folosesc în Europa de Est;

12 milioane tone nitrați/an se folosesc în Europa de Vest3.

Efectele negative ale zahărului:

  • solicită intens pancreasul pentru a secreta insulină ori de căte ori este ingerat;
  • creează dismicrobism intestinal, afectând calitatea de eubioză a florei intestinale saprofite;
  • deviază PH-ul umorilor spre acid, favorizând instalarea bolilor imune, inflamatorii și neoplazice;
  • favorizează dependența;
  • crește indicele glicemic, cu toate consecințele respective.

 

Un studiu larg, efectuat pe 21 de țări cu mortalitate și morbiditate mare (Europa, SUA, Japonia), arată că nivelul zahărului este un factor de risc important în creșterea incidenței cancerului de sân, în special la femeile în vârstă.

-în timpul lui Galen s-a observat faptul că animalele înfometate nu făceau tumori;

– în ultimul secol, intoleranța la glucoză a fost observată la 62 din 70 de pacienți cu tumori (intr-un studiual lui E. Freund); autorul îl citează pe A.S.Glicksman și colab., care recenzează mai multe studii și raportează că 35% (din 557 pacienți) au valori de peste 200mg% la testul de toleranță la glucoză;

– imunitatea mediată celular scade drastic la oamenii vârstnici, la cei imunosupresați după transplant și la cei cu hiperglicemie; la bolnavii imunosupresați pentru transplant, frecvența tumorilor maligne este de 100 de ori mai mare;

– incidența crescută a cancerului este îngrijorătoare în ultimul secol – exact de când se consumă pe scară largă carbohidrații rafinați;

– glucoza alterează cele patru funcții ale neutrofilului: chemotoxia, aderența, fagocitoza și intracellular killing;

– creșterea prelungită a cortisolului în sânge inhibă producția de interferon, atrofiază timusul, splina și ganglionii limfatici; autorul citează pe Yudkin și colab., care demonstrează că un consum excesiv de zahăr induce creșterea glicemiei, a insulinei și a cortisolului.

Hems, pe o însumare a studiilor din 41 de țări, găsește o corelare semnificativă a incidenței cancerului cu abuzul de zahăr.

Merită să mai facem o mențiune, pentru a îndepărta orice confuzie: încă din anul 1747, farmacistul Andreas Sigismund Marggraf a descoperit că zahărul din trestia de zahăr este identic chimic cu zahărul din sfeclă.

Johannes F. Coy remarcă două comunități – eschimoșii și câteva sate elvețiene – care au o rată a cancerelor foarte redusă și o longevitate mare, pentru simplul motiv că nu mănâncă zahăr, chiar dacă consumă proteine de origine animală (carne de focă, balenă, elan, somon – eschimoșii; lapte de capră, brânză, smântână, carne – satele din Elveția). Același autor remarcă faptul că animalele se îmbolnăvesc mai puțin de cancer decât specia umană, iar animalele ierbivore se îmbolnăvesc de cancer mai puțin decât celelalte, pentru simplul motiv că nu mănâncă carbohidrați rafinați.

Semnează: Pavel Chirilă, Mădălina Popescu, Student Filip Popescu, Cristela Georgescu

Centrul Naturalia București

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. vrem o țară ca afară, cu alimentație plină de zahăr, chimicale și nitrați.

    totul impachetat bio și bonus curcubeu de sexualizat minori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE