vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEPaul Coleman, director ADF International: Guvernele occidentale au stabilit că anumite activități,...

Paul Coleman, director ADF International: Guvernele occidentale au stabilit că anumite activități, cum ar fi repararea unei biciclete, sunt „esențiale”,și alte activități, cum ar fi mersul la biserică, nu sunt

Pandemia de Covid-19 a fost folosită pentru a ataca drepturile minorităților religioase, dar și credința și expresia religioasă, spune Paul Coleman, director executiv al ADF International.

Religia a fost nedreptățită în întreaga lume.

„Covid-19 a marcat anul 2020 și continuă în 2021 să ne modeleze viețile, dacă privim spre viitorul imediat. De asemenea, Covid – 19 ne-a marcat activitatea în ultimul an. Mai ales că unele guverne au folosit pandemia pentru a ataca drepturile minorităților religioase, iar alții au introdus măsuri de anvergură care îngrădesc pe nedrept expresia și credința religioasă.
Magazinele, restaurantele, magazinele de băuturi alcoolice și chiar cazinourile au fost deschise în multe locuri, rugăciunile în biserici au fost interzise. Și asta pentru că guvernele occidentale au stabilit că anumite activități, cum ar fi repararea unei biciclete, sunt „esențiale”, și alte activități, cum ar fi mersul la biserică, nu sunt.

După cum afirma și judecătorul Gorsuch de la Curtea Supremă a SUA: „Cine știa că sănătatea publică se va alinia atât de perfect cu confortul laic?” Iar religia a fost astfel nedreptățită în întreaga lume”, a spus Coleman într-un mesaj.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

După un an de la premiera filmului documentar „Dreptul de a spune nu”, difuzat anul trecut la TVR, Paul Coleman, director executiv ADF International, revine cu o analiză a impactului pe care Covid-19 l-a avut asupra vieţii noastre.

Iată mesajul integral:

Covid-19 a marcat anul 2020 și continuă în 2021 să ne modeleze viețile, dacă privim spre viitorul imediat. De asemenea, Covid – 19 ne-a marcat activitatea în ultimul an. Mai ales că unele guverne au folosit pandemia pentru a ataca drepturile minorităților religioase, iar alții au introdus măsuri de anvergură care îngrădesc pe nedrept expresia și credința religioasă.
Magazinele, restaurantele, magazinele de băuturi alcoolice și chiar cazinourile au fost deschise în multe locuri, rugăciunile în biserici au fost interzise. Și asta pentru că guvernele occidentale au stabilit că anumite activități, cum ar fi repararea unei biciclete, sunt „esențiale”,și alte activități, cum ar fi mersul la biserică, nu sunt.

După cum afirma și judecătorul Gorsuch de la Curtea Supremă a SUA: „Cine știa că sănătatea publică se va alinia atât de perfect cu confortul laic?” Iar religia a fost astfel nedreptățită în întreaga lume.

De exemplu, în Scoția, am putut să-l sprijinim pe Canon Tom, un preot din Glasgow, care a contestat cu succes decizia de închidere a bisericilor. Hotărârea, care a declarat că interdicția este ilegală, a venit la timp pentru sărbătorirea Paștilor. De asemenea, am primit vești bune din Chile, unde Curtea Supremă a decis în unanimitate că restricțiile COVID-19 au fost aplicate pe nedrept împotriva organizațiilor religioase. Acest lucru a însemnat că în Chile, oamenii au fost liberi să sărbătorească Paștele fără a se confrunta cu forțele guvernamentale.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Cu toate acestea, în Irlanda, creștinilor li s-a interzis să participe la biserică. Chiar dacă magazinele sunt deschise cu unele reguli clare, bisericile au fost închise de aproape un an. ADF International susține eforturile de a contesta aceste restricții nedrepte.

Nu este vorba de măsuri de sănătate, ci de guverne și autorități de stat care impun constrângeri ilegale sau disproporționate, care încalcă drepturile fundamentale ale omului, cum ar fi libertatea religioasă. Deși covidul a dominat știrile, există multe alte încercări cu care se confruntă creștinii în întreaga lume, chiar în acest moment.

Una dintre cele mai mari provocări se referă la libertatea de exprimare.

Trebuie să remarcăm faptul că în unele țări din Europa, chiar și rugăciunea tăcută a fost interzisă, dacă îndrăznești să te rogi într-un loc public. În Pforzheim, Germania, organizația „40 de zile pentru viață” se adună de două ori pe an și se roagă pentru femeile care au făcut avort și pentru viața copiilor lor nenăscuți. Primăria orașului Pforzheim le-a interzis să se roage în liniște în fața sediului fundației Planned Parenthood, cea mai mare rețea de clinici de avorturi din lume.

ADF International este împotriva acestei interdicții la rugăciune.

Anihilarea mesajului „pro-viață” este, din păcate, o temă recurentă în toată Europa în aceste momente. Julia Rynkiewicz, o studentă la facultatea de moașe din cadrul Universității Nottingham din Marea Britanie, a fost forțată să-și suspende studiile pentru simplu fapt că era activă într-o asociație “pro viață” și nu era de acord cu avortul. Deși ADF International a reușit să o susțină pe Julia, iar Universitatea în cele din urmă și-a cerut scuze și ea a reușit să-și reia studiile, este un exemplu că libertatea de expresie și libertatea religioasă încep să fie restrânse.

Mai departe, în Pakistan, „convertirea” forțată prin căsătorii aranjate afectează anual aproximativ 1.000 de fete din comunități minoritare religioase. Maira este una dintre aceste fete. A fost răpită și căsătorită cu forța cu un bărbat musulman mult mai în vârstă care a brutalizat-o, șantajat-o și a obligat-o să renunțe la creștinism, convertind-o la islam.A scăpat, dar de Paști, a fost forțată să se ascundă și să nu meargă la biserică. Împreună cu un avocat, lucrăm pentru a-i asigura libertatea.

Și, în sfârșit, și David Byle, un evanghelist canadian, nu se poate întoarce acasă de Paști. Deși Turcia era casa lui de aproape 20 de ani cu soția și copiii săi, autoritățile l-au expulzat doar pentru că și-a exprimat clar credința creștină. Misiunea lui David a început ca predicator, împărtășind Evanghelia pe străzile din Istanbul. Din 2007, a observat o atitudine ostilă din ce în ce mai mare din partea poliției. Chiar dacă a respectat toate legile, guvernul turc l-a expulzat, separându-l de familie timp de un an. Și de atunci nu a mai intrat pe teritoriul Turciei. Am depus o cerere în numele lui David la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. În ciuda numeroaselor succese pe care le-am avut în protejarea libertăților fundamentale, după cum puteți vedea, creștinii se confruntă cu o serie de provocări în întreaga lume.

Fie că este vorba de persecuție, convertire forțată, interdicții de a împărtăși vestea bună a mesajului Paștilor, interdicții de rugăciune tăcută sau aderarea la organizații pro-viață, libertatea de a vorbi liber și de a trăi în conformitate cu propria credință sunt restricționate.
Noi, cei de la ADF International, am reușit să fim alături de mulți creștini, dar există întotdeauna mai multe lucruri de făcut pentru a proteja libertatea de exprimare dar și pe cei care sunt persecutați. Așadar, invit pe toată lumea să afle mai multe despre aceste cauze importante și despre modul în care vă puteți implica, vizitând site-ul nostru www.adfinternational.org.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. E momentul ca din om in om, creștinii să vorbească și să fie conștienți că există o campanie mediatică impotriva lor precum și eforturi politice de a fi marginalizați. De Paști s-a simțit că multă lume a revenit la Biserică.

    sondajele au indicat că in ciuda campaniei delirante și a discursului de ură deșănțat tip cacamitru, CTP, mandruță sau reviste gen adevărul, libertatea – incredere in Biserică a crescut!

    E timpul ca fiecare să mărturisească așa cum poate, să nu admitem să fim marginalizați ca să introneze in centrul societății activiștii psihopați, elitele fasciste și corporații care semnalizează virtutea

  2. Nu trebuie sa ne lasam oŕbiti de atacurile lor, trebuie sa le demonstram ca Biserica vegheaza si ca va lupta pentru credinciosii ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE