duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEPatru gălățeni sunt anchetați de poliție după ce au aruncat la gunoi...

Patru gălățeni sunt anchetați de poliție după ce au aruncat la gunoi panglici cu steagul Ungariei

Patru gălățeni au fost reținuți după ce au luat panglicile maghiare de pe coroanele de flori depuse, duminică, cu ocazia Zilei Solidarităţii Naţionale Maghiare, la Monumentul Mileniului din Odorheiu Secuiesc, și le-au aruncat la gunoi, relatează Hirado.hu.

Două femei și doi bărbați din Galați au îndepărtat panglicile tricolore maghiare şi cele în culorile steagului secuiesc de pe coroanele de flori aşezate în faţa monumentului, care este amplasat la Primăria din Odorheiu Secuiesc. Ulterior, cei patru au aruncat panglicile în tomberoanele de gunoi de pe o stradă din apropiere.

Maria Plumbu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Harghita, a spus că suspecții au fost reținuți și identificați la secția de poliție locală. Cele patru persoane, cu domiciliul în Galaţi, cu vârste cuprinse între 53-58 de ani, au fost acuzaţi de furt, iar ancheta continuă cu implicarea Parchetului.

Interesant este că Ziua Solidarității Maghiar se celebrează pe 4 iunie, ca răspuns la faptul că în 1920, în această zi, a fost parafat tratatul de la Trianon. Iarăși, monumentul în cauză a fost considerat șovin și demolat de autoritățile române în 1919, dar primăria Odorheiu Secuiesc a dispus restaurarea lui în anul 2008.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

    • Pai au trei culori diferite 🙂

      Persecutia asta este doar o pregatire, sa vedeti cum o sa fie cand aruncam carpa degeneratilor la gunoi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE