sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEPatriarhul României, despre Evanghelia citită duminica aceasta în biserici: Cea mai importantă...

Patriarhul României, despre Evanghelia citită duminica aceasta în biserici: Cea mai importantă dintre pericope

Patriarhul Daniel al României a spus că pilda bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr, citită în duminica aceasta, este cea mai importantă dintre pericopele evangheliilor și are rolul de a pregăti poporul pentru Postul Crăciunului, scrie Basilica.ro.

„Peste două săptămâni începe perioada Postului Nașterii Domnului și această Evanghelie vrea să ne spună cât de importantă este milostenia”, a semnalat Părintele Patriarh duminică, 01 noiembrie, în Paraclisul „Sf. Gheorghe” din Reședința Patriarhală.

„Contrastul acesta ne arată că Dumnezeu respectă libertatea omului, modul în care el își organizează viața. Nimeni nu este obligat să facă binele”, a spus Patriarhul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Este cea mai importantă dintre pericopele evanghelice în privința adevărurilor pe care le descoperă privind legătura dintre viața omului trăită pe pământ și viața sufletului omului care se desparte de trup prin moartea fizică”, a spus Patriarhul Daniel.

„Este Evanghelia în care Mântuitorul ne dă cele mai multe detalii despre viața sufletului de dincolo de mormânt”, a explicat Patriarhul, continuând cu prezentarea acestor particularități:

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„În primul rând, Evanghelia ne arată că sufletul omului după ce se desparte ajunge fie în comuniunea și bucuria drepților care au împlinit în viața lor voia lui Dumnezeu pe pământ, fie în izolarea și nefericita existență a celor din iad care nu se bucură nici de comuniunea cu Dumnezeu nici întreolaltă”.

„În al doilea rând, vedem că sufletul omului după despărțirea sa de trup se află într-o stare conștientă, nu într-o stare de adormire, de amorțire. Sufletul omului după moarte are conștiința luminată și-și amintește toate faptele pe care le-a săvârșit în timpul vieții pământești”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„În al treilea rând, Evanghelia ne arată că sufletul omului după despărțirea de trup este capabil să distingă stare spirituală proprie în care se află și starea în care se află alții care au trecut din această viață pământească la cele veșnice”, a adăugat PF Daniel.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a semnalat că în viața de dincolo există o echitate.

„Dumnezeu este drept. Cei care au trăit în nepăsare, în veselie fără să se gândească la Dumnezeu, fără recunoștință față de Dumnezeu și fără milostivire față de semenii aflați în suferință nu sunt ascultați de Dumnezeu. Iar cei care au pătimit, au suferit, dar au avut nădejdea în Dumnezeu, s-au smerit și au avut răbdare, n-au judecat pe alții, ci și-au pus toată speranța în Dumnezeu acum se bucură de iubirea lui Dumnezeu”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE