ACTUALITATEPatriarhul Ecumenic, Bartolomeu I, s-a vaccinat anti-covid

Patriarhul Ecumenic, Bartolomeu I, s-a vaccinat anti-covid

Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I, s-a vaccinat împotriva coronavirusului, joi 28 ianuarie, la Spitalul Clinic Universitar Capa din Istanbul, scrie Orthodox Times.

Cu această ocazie, Patriarhul Ecumenic a mulțumit personalului medical al clinicii, precum și tuturor colegilor lor din întreaga lume, pentru sacrificiul de sine în lupta pentru tratamentul pacienților și sprijinul rudelor lor.

Patriarhul ecumenic a încurajat credincioșii să fie vaccinați împotriva Covid-19 cât mai curând posibil pentru a opri acest virus mortal, precizează sursa citată.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu spunea la începutul anului se va vaccina cu siguranță. „Am 81 de ani, deci aparțin grupelor de vârstă care trebuie vaccinate. Dar nu este doar o chestiune de necesitate sau de alegere, ci și o responsabilitate față de semeni. De aceea, sper că o mare parte a populației lumii va fi vaccinată în curând pentru a opri răspândirea virusului mortal. Cu toate acestea, până atunci, trebuie să respectăm cu strictețe toate măsurile de protecție pentru a nu plânge mai multe victime ”, a menționat atunci Patriarhul Ecumenic.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Patriarhul Ecumenic este unul dintre puținii ierarhi ortodocși care s-au vaccinat până acum, alături de Mitropolitul Ierotheos Vlahos. În general ierarhii Bisericii Ortodoxe, indiferent de țara în care slujesc, au evitat să se vaccineze. În România, Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Casian al Dunării de Jos sunt singurii episcopi care au vorbit public în favoarea vaccinării.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate