joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEPatriarhul Daniel, de Sf.Nicolae: Bucureștiul era cunoscut în trecut drept Orașul Bucuriei

Patriarhul Daniel, de Sf.Nicolae: Bucureștiul era cunoscut în trecut drept Orașul Bucuriei

PF Daniel a amintit românilor că Bucureștiul era cunoscut drept Orașul Bucuriei în limba greacă, în trecut, deoarece „ bucureștenii au înțeles că esența vieții creștine este bunătatea inimii, iubirea smerită şi milostivă sau iubirea darnică”, a spus el cu ocazia praznicului Sfântului Nicolae.

El a spus că va rămâne așa „în măsura în care rămâne un oraş al milosteniei, al binefacerii, al iubirii milostive”.

Sfântul Nicolae este un bun îndrumător pentru aceasta, deoarece este „simbolul generozității, al unei civilizații care pune accent în primul rând pe „bunătatea sufletului”, scrie agenția Basilica.ro.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„El nu a fost un mare teolog, dar teologia sa este o teologie a iubirii milostive arătate prin fapte bune, imediate, concrete”, a subliniat Patriarhul.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a afirmat că „Sfântul Nicolae arată bunătatea lui Dumnezeu Tatăl, iubirea milostivă a lui Dumnezeu Care trimite pe unicul Său Fiu în lume pentru mântuirea lumii şi această bunătate milostivă a lui Dumnezeu Tatăl este personificată de Moş Crăciun”.

„Cu alte cuvinte, Moş Nicolae este un fel de înaintermergător al lui Moş Crăciun şi el este perceput de copii ca un sfânt milostiv, dăruitor, un prieten discret. Este un om al faptelor bune făcute cu discreţie”.

Patriarhul a amintit că la biserica „Sfântul Gheorghe” – Nou din Bucureşti se află un fragment din mâna Sfântului Nicolae, care a ajuns acolo prin dărnicia domnitorului Mihai Viteazul.

Sfântul Nicolae este şi cel mai popular sfânt din Bucureşti, a adăugat Patriarhul României.

„În Bucureşti se află aproape 30 de biserici care au hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, o sfântă foarte milostivă şi ea, dar numărul bisericilor dedicate Sfântului Nicolae sau puse sub ocrotirea sa, fie primul, al doilea sau al treilea hram, este mai mare. Numai în oraşul Bucureşti, fără împrejurimi, se află 44 de biserici puse sub ocrotirea sfântului Nicolae”.

„Să ne rugăm Sfântului Nicolae să ne ajute să fim şi noi milostivi. El ne îndeamnă să pregătim peştera trupului şi ieslea sufletului ca să putem primi pe Hristos”.

Ne putem pregăti prin rugăciune mai multă, spovedanie şi împărtăşire mai deasă cu Sfintele Taine, a spus Patriarhul.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE