joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEPatriarhul Daniel: Dacă elita l-a refuzat pe Hristos, poporul sărac și suferind...

Patriarhul Daniel: Dacă elita l-a refuzat pe Hristos, poporul sărac și suferind L-a urmat

Dacă chemarea lui Hristos a fost refuzată de către elitele vremii, poporul L-a urmat pe Mântuitorul, a afirmat Patriarhul Daniel în cuvântul de învățătură de duminică, 12 decembrie.

Patriarhul s-a referit la „Pilda celor poftiți la cină”, unul dintre textele evanghelice citite în duminica ce tocmai a trecut, în Biserica Ortodoxă.

„Cina aceasta este de fapt chemarea la mântuire, la comuniunea vieții veșnice cu Dumnezeu”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, conform agenției Basilica.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Primii invitați la cină sunt cei pe care Stăpânul îi consideră cei mai apropiați, mai cunoscuți, mai de nădejde, elita poporului ales – conducătorii, cărturarii și fariseii, a explicat Preafericirea Sa.

„Auzind că cei invitați ca fiind preferații Lui nu răspund, Stăpânul S-a mâniat. În același timp, însă, a respectat libertatea celor care L-au refuzat. I-a lăsat așa cum s-au scuzat. Dar vedem că și Dumnezeu își respectă propria libertate de a schimba atitudinea Sa”, a continuat Patriarhul.

Stăpânul a trimis slujitorul în piețe și în ulițe să aducă pe cei săraci și pe neputincioși, pe orbi și pe șchiopi.

„Categoria aceasta a săracilor, bolnavilor și marginalizaților din popor forma mulțimile venite la Iisus să-L asculte cum binevestește Evanghelia Mântuirii și să primească vindecare”.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Dacă elita, mai marii cărturarilor și fariseilor, au refuzat pe Hristos, poporul sărac și suferind L-a urmat”, a subliniat Părintele Patriarh.

Cu toți aceștia, mai rămăsese încă loc la Cină și slujitorul a fost trimis apoi la garduri și la drumuri să mai cheme și pe aceia. Cei de la garduri sunt popoarele păgâne, pe care Mântuitorul le-a chemat la mântuire prin Apostoli, a explicat Patriarhul.

„Acestea, deși uneori religioase, credeau în mulți zei, dar nu aveau o cale precisă în istorie, nu cunoșteau pe Unicul, Adevăratul Dumnezeu. Aceste persoane neglijate, uitate, fără importanță, unele fără niciun rost vizibil în istorie, nu s-au așteptat niciodată să fie onorate cu această Cină a unui Stăpân mărinimos”.

„Evanghelia de astăzi este o Evanghelie a mărinimiei lui Dumnezeu, una a libertății, dar și a responsabilității. Chemarea la Cină înseamnă, mai ales în postul acesta, chemarea la spovedanie și la împărtășire mai deasă”, a spus Patriarhul Daniel, precizează sursa citată.

„Această Evanghelie ne cheamă să ajutăm și noi cu fapte de milostenie pe cei bolnavi, pe cei singuri, pe cei necăjiți, săraci, fără adăpost, pe cei care se află pe drumuri întortocheate ale vieții și au nevoie de un sfat bun, de o îndrumare, pentru că nu și-au găsit calea”.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Ăsta este un antihrist mioritic. Un securist nenorocit!

    Cu așa popime, eu chiar cred că ar fi bine să ia puterea leghebeteii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE