ACTUALITATEPatriarhul Daniel, apel la încetarea războiului „declanșat de Rusia împotriva unui stat...

Patriarhul Daniel, apel la încetarea războiului „declanșat de Rusia împotriva unui stat suveran și independent”. BOR își exprimă solidaritatea cu românii din Ucraina

Biserica Ortodoxă Română (BOR) a luat act „cu maximă îngrijorare de începerea războiului din Ucraina, război declanșat de Rusia împotriva unui stat suveran și independent”, arată un comunicat al Patriarhiei Române, semnat de PF Daniel.

Conform documentului, BOR se arată solidară cu românii din Ucraina și se roagă pentru „înțelepciune făcătoare de pace tuturor conducătorilor politici responsabili”.

Iată comunicatul:

„Apel la încetarea războiului în Ucraina şi rugăciune pentru pace

Biserica Ortodoxă Română, ca și celelalte instituții importante din România și Uniunea Europeană, a luat act cu maximă îngrijorare de începerea războiului din Ucraina, război declanșat de Rusia împotriva unui stat suveran şi independent.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ne exprimăm pe această cale speranța că forțele politice euro-atlantice mai pot găsi calea unui dialog pacificator spre binele Ucrainei și al întregii Europe.

Totodată, ne exprimăm deplina solidaritate cu creștinii români ortodocși care trăiesc în Ucraina, precum și disponibilitatea de a-i ajuta după propriile noastre puteri.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media

Ne rugăm Milostivului Dumnezeu, Domnul păcii, al dreptății și al iubirii, să dăruiască ocrotire poporului ucrainean și înțelepciune făcătoare de pace tuturor conducătorilor politici responsabili.

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. V-ați scos capul din nisip cam prea târziu Preafericite. Războiul e început de mult, iar de vreo doi ani il simțim deja pe pielea noastră…
    Dar să avem nădejde, că “Dumnezeu nu vrea moartea păcătosului, ci să se întoarcă și să fie viu.” Iar cum omul nu prea se întoarce ne bunăvoie, o să se întoarcă de nevoie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate