joi, februarie 2, 2023
ACTUALITATEPatriarhul Daniel a cerut Moldovei retrocedarea imobilelor confiscate de comuniști de la...

Patriarhul Daniel a cerut Moldovei retrocedarea imobilelor confiscate de comuniști de la Mitropolia Basarabiei. Chișinăul susține că problema e „în curs de soluționare“

Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a avut o întâlnire, ieri, cu Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, conform Radio Europa Liberă.

Pe lângă apelurile referitoare la „discriminarea (Mitropoliei Basarabiei, n.r.) sub toate aspectele, de trei decenii, față de Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, aflată sub jurisdicția Patriarhiei Moscovei”, Patriarhul Daniel i-a cerut lui Igor Grosu și retrocedarea către Mitropolia Basarabiei a clădirilor fostei Facultăți de Teologie Ortodoxă și ale fostului Seminar Teologic din Chișinău și să-i fie dat cu titlu compensatoriu un imobil în schimbul fostului ei sediu, demolat de comuniști, pe locul unde se află acum clădirea Guvernului Republicii Moldova.

De cealaltă parte, președintele Parlamentului Republicii Moldova a afirmat că „problemele care privesc tratamentul egal sunt în curs de soluționare, la fel și solicitările privind atribuirea unor imobile către Mitropolia Basarabiei”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

De asemenea, Mitropolitul Petru, capul Mitropoliei Basarabiei, a cerut pașaport diplomatic moldovenesc, invocând faptul că Mitropolitul Vladimir deja îl are, ceea ce ar constitui o discriminare.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate