joi, iunie 13, 2024
ACTUALITATEPatriarhul Daniel a ajuns la Timișoara, unde va inaugura Întâlnirea Tinerilor Ortodocși...

Patriarhul Daniel a ajuns la Timișoara, unde va inaugura Întâlnirea Tinerilor Ortodocși – ITO 2023

Patriarhul României a aterizat joi, în jurul prânzului, la Timișoara, unde va participa, începând de la ora 18:00, la festivitatea de deschidere a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși (ITO) 2023, anunță Basilica.

Părintele Patriarh Daniel a fost întâmpinat de Mitropolitul Ioan al Banatului și de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

La ceremonia de deschidere a evenimentului vor fi prezenți ierarhii locului, Secretarul de Stat Ciprian Olinici și oficialități județene și locale.

La ITO 2023 sunt așteptați participanți din toate eparhiile Patriarhiei Române (inclusiv din comunitățile românești din jurul țării și cele din diaspora), dar și tineri din Patriarhia Ecumenică, precum și din Bisericile Ortodoxe ale Alexandriei, Antiohiei, Ierusalimului, Bulgariei, Georgiei, Greciei, Poloniei, Albaniei și a Bisericii Ortodoxe din Ținuturile Cehiei și Slovaciei.

Pe parcursul celor patru zile, tinerii vor lua parte la prelegeri pe diferite teme spirituale, culturale și sociale, la ateliere și la momente de rugăciune în comun.

Printre invitații care vor susține prelegeri se numără Pr. Prof. univ. dr. Stelian Tofană, care va explica „Ce înseamnă a fi «prieten cu Dumnezeu?»”, pr. prof. Vasile Mihoc, care va susține prelegerea „«Voi sunteți prietenii mei!» Hristos – Prietenul cel bun al tinerilor”, acad. Ioan Aurel Pop, care va susține prelegerea „Poporul român, depozitar al Occidentului Latin și al Orientului Bizantin”, și dr. Radu Țincu, medic primar Terapie Intensivă – Toxicologie, care va susține conferința „Drogurile – flagelul generației actuale” .

Una dintre prelegeri va fi dedicată altui flagel contemporan – „Traficul de persoane un fenomen în schimbare într-o societate în schimbare” – și va fi susținută de Comisar Șef Laurențiu Dincă de la Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Timișoara.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE