marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATEPatriarhia Română critică și regretă adoptarea Raportului Matic: Înlocuiește protejarea drepturilor fundamentale...

Patriarhia Română critică și regretă adoptarea Raportului Matic: Înlocuiește protejarea drepturilor fundamentale cu ideologii șocante care ignoră problemele și nevoile reale

Patriarhia Română, prin reprezentanța sa de la Bruxelles, a criticat adoptarea Raportului Matic, afirmând că este semnul unei tendințe tot mai pronunțate la nivel european, „ de a înlocui protejarea drepturilor fundamentale – dreptul la viață, la libertate de conștiință și drepturile părinților – cu ideologii șocante care ignoră problemele și nevoile reale, amplificând în schimb diviziunile dintre popoare, culturi și state în Europa actuală”.

„În contrast flagrant cu Tratatul de Funcționare a Uniunii Europene, care prevede în mod clar că [reglementările în] domenii ca sănătatea și educația sunt exclusiv de competența statelor membre, Raportul Matić încearcă să creeze impresia unui consens global cu privire la subiecte care de fapt rămân extrem de sensibile în interiorul familiei statelor membre UE”, se arată într-o informare publicată pe site-ul reprezentanței, citată de agenția Basilica.

„Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituțiile Europene ia act cu regret de acest rezultat, care este semnul unei tendințe tot mai pronunțate la nivel european de a înlocui protejarea drepturilor fundamentale – dreptul la viață, la libertate de conștiință și drepturile părinților – cu ideologii șocante care ignoră problemele și nevoile reale, amplificând în schimb diviziunile dintre popoare, culturi și state în Europa actuală.”

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La dezbaterile din Comisia pentru Drepturile Femeii și Egalitatea de Gen (FEMM) a Parlamentului UE, „numeroși reprezentanți ai societății civile au subliniat contrastul flagrant dintre intenția nobilă a raportului și numeroasele lui aspecte controversate, care ies din aria de competență a Uniunii Europene”, informează reprezentanții BOR de la Bruxelles.

Raportul Matic, adoptat de către Parlamentul European vineri 25 iunie, prevede un „drept la avort”, precum și dreptul „bărbaților transgen de a naște”. De asemenea, documentul stipulează eliminarea refuzului de conștiință al cadrelor medicale. Singurii parlamentari români care l-au votat au fost cei de la USRPLUS.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a afirmat că în raportul Matic este vorba despre despre lichefierea programatică a valorilor tari ale culturii și civilizației euro-atlantice.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE