luni, februarie 6, 2023
ACTUALITATEPartidul Național Liberal „își alege” duminică noul președinte. Premierul Nicolae Ciucă este...

Partidul Național Liberal „își alege” duminică noul președinte. Premierul Nicolae Ciucă este unicul candidat

Congresul extraordinar al Partidului Național Liberal (PNL) se întrunește, duminică, la Palatul Parlamentului, pentru alegerea noului președinte, prim-ministrul Nicolae Ciucă fiind singurul candidat la această funcție, conform Agerpres. Acesta și-a depus candidatura miercuri, în ultima zi în care acest lucru era posibil.

Cu o zi înainte, marți, Biroul Executiv al PNL a stabilit o derogare de la statutul partidului în ceea ce privește vechimea, astfel încât Nicolae Ciucă să poată candida la funcția de președinte. Statutul PNL prevede că orice membru al partidului poate candida la funcția de președinte dacă are o vechime de cel puțin 5 ani. Ciucă are abia un an și jumătate vechime, întrucât s-a înscris în partid în octombrie 2020.

„Am decis să îmi depun moțiunea de candidatură pentru funcția de președinte al PNL. Am decis să îmi asum această responsabilitate după o discuție pe care am avut-o cu colegii și în urma analizei pe care am făcut-o asupra întregii situații politice. (…) PNL este cel mai mare partid de dreapta, are cei buni primari din țară și poate ajunge primul partid din România”, a declarat prim-ministrul, după depunerea candidaturii la șefia Partidului Național Liberal.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Moțiunea cu care Nicolae Ciucă candidează se numește „Uniți pentru o Românie stabilă și puternică”.

„Deciziile și opțiunile politice rămân apanajul partidului, în timp ce aplicarea acestor decizii ține de dinamica din coaliție, de dezbaterile și deciziile din interiorul organismelor de conducere ale marii coaliții și de opțiunile Guvernului și ale prim-ministrului. (…)

Viața de partid trebuie să continue și când partidul este la guvernare. Departamentele partidului trebuie să funcționeze tot timpul – și când suntem și când nu suntem la guvernare. PNL nu trebuie să repete greșeala de a ignora nevoia continuării dezbaterii în interiorul partidului a proiectelor de politici publice de guvernare locală și națională. Partidul trebuie să rămână racordat după alegeri la acest proces de formulare și adaptare a politicilor executive și a soluțiilor legislative. (…)

Democrația internă și deschiderea trebuie să fie caracteristicile organizațiilor de partid, precum și respectarea regulilor și a actelor statutare, care înseamnă respect pentru fiecare liberal. (…) Buna guvernare realizată de PNL presupune un proces continuu de selecție și de pregătire a celor ce vor reprezenta PNL în funcțiile numite sau alese. Resursa umană de cadre va fi așezată pe profesionalism și pe meritocrație. (…) Vom realiza periodic evaluări ale modului în care organizațiile PNL respectă regulile de numire în funcții publice”, se arată în moțiunea lui Nicolae Ciucă.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate