ACTUALITATEPartidul lui Dorin Chirtoacă se alătură AUR la Chișinău: Sunt sigur că...

Partidul lui Dorin Chirtoacă se alătură AUR la Chișinău: Sunt sigur că unirea o vom face sub flamura AUR / Partidul lui Traian Băsescu se opune

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) reușește, într-un timp record, să consolideze forțele unioniste de la Chișinău. După ce anterior, formațiunea Uniunea Salvați Basarabia (USB) a anunțat că aderă la proiectul AUR, iar Partidul Popular Românesc (PPR) și-a unit forțele, prin transformare, cu Alianța pentru Unirea Românilor, astăzi, Partidul Liberal a declarat că se alătură Alianței pentru Unirea Românilor. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă.

„Am decis ca noi, cei din Partidul Liberal, să facem front comun cu Alianța pentru Unirea Românilor, care a obținut un rezultat excepțional în cadrul alegerilor parlamentare din România. Necesitatea opțiunii unioniste în buletinul de vot este absolut necesară. Ajunge cât am mizat pe votul util. Păstrându-ne identitatea liberală, noi, membrii Partidului Liberal am decis să participăm la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie prin alăturare la proiectul AUR. Unirea este obiectivul fundamental pe care-l avem de înfăptuit. Sunt sigur că unirea o vom face sub flamura AUR”, a declarat președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă.

Decizia a fost salutată de președintele Alianței pentru Unirea Românilor, liderul unionist, Vlad Bilețchi, care a declarat că asistăm astăzi la un moment istoric.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Drehervei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cel mai important lucru pe care-l putem face acum este să dăm dovadă de unitate în jurul aceluiași ideal. Alianța pentru Unirea Românilor nu este un proiect la București și altul la Chișinău, ci este un proiect pan-românesc, care nu recunoaște hotarul nedrept de pe Prut. Noi nu ne propunem să participăm la alegeri de dragul participării, dar suntem ferm convinși că prin unitatea noastră, a tuturor celor care pledează pentru această cauză națională, putem obține un rezultat de cel puțin 10% în acest timp foarte scurt. Fac apel repetat către liderul PUN, Octavian Țîcu, pentru ca toate forțele unioniste să fie împreună”, a declarat președintele AUR, Vlad Bilețchi.

Și liderul Uniunii Salvați Basarabia (USB), Valeriu Munteanu, a declarat că AUR a reușit, într-un timp foarte scurt, să pună bazele reunificării printr-un proiect politic, ce va scrie istorie la Chișinău.

A venit timpul ca Basarabia să ajungă acasă – în România. Cauza reunificării este tot mai aproape de realitate, întrucât acum avem șansa istorică să aducem Unirea pe agenda atât a Parlamentului de la București, cât și a Parlamentului de la Chișinău. În ceasul al 12-lea, unioniștii se trezesc și conștientizează că uniți suntem puternici”, a precizat liderul USB, Valeriu Munteanu.

Fiind prezent în cadrul conferinței de presă în calitate de invitat special, copreședintele AUR, senatorul și președintele Comisiei pentru românii din afara granițelor, Claudiu Târziu, s-a arătat convins că AUR va ajunge și în Parlamentul de la Chișinău.

AUR va intra în Parlament. AUR va fi la guvernare și la Chișinău, și la București. AUR va face Unirea. Sunt sigur de acest lucru. Nu avem voie să ratăm și am certitudinea că noi vom învinge. Am scris istorie în România, atunci când Alianța pentru Unirea Românilor a fost surpriza de proporții la alegerile parlamentare și vom scrie istorie și în Republica Moldova, cel de-al doilea stat românesc. În prezent, AUR este al doilea partid din România după ratingul de creștere a popularității și a reușit acest lucru într-un timp record. Sunt sigur că la alegerile anticipate din 11 iulie, AUR va avea un rezultat remarcabil”, a declarat copreședintele AUR, Claudiu Târziu.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

La alegerile parlamentare din România, din decembrie 2020, Alianța pentru Unirea Românilor a acumulat aproximativ 60 de mii de voturi ale românilor din Republica Moldova, contribuind astfel la accederea în Parlamentul României a unui număr de 47 de deputați și senatori ai Alianței, dintre care 6 sunt originari din Republica Moldova, precizează LiberTV.

Partidul lui Traian Băsescu refuză să participe sub sigla AUR

Partidul Unității Naționale declară că nu va face front comun cu Alianța pentru Unirea Românilor. Liderul PUN, Octavian Țîcu a declarat că formațiunea pe care o conduce nu își dorește să participe la alegeri sub sigla AUR și declară că ar fi fost gata pentru consolidarea forțelor în cazul în care ar fi fost propusă o denumire neutră.

„Dacă intențiile AUR-ului ar fi fost într-adevăr nobile și în corespundere cu aspirațiile pe care le au, ar fi putut veni înainte de lansarea AUR-ului în Moldova să discute cu PUN în vederea constituirii unui bloc, dar acest lucru nu s-a dorit.(…) Noi am propus constituirea unui bloc unionist, cu denumite unionistă, care să capteze toți unioniștii într-un bloc cu o denumite neutră, care să nu reflecte ambițiile politice ale AUR-ului în Republica Moldova. A devenit clar că intențiile AUR sunt altele”, a declarat Octavian Țîcu, potrivit Agora.

Octavian Țîcu e președintele Partidului Unității Naționale, iar Traian Băsescu, fostul președinte al României, este președintele de onoare al PUN.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. Băsescu a fost , este și va fi o javră.

    Este timpul să se trezească toate forțele naționale la acest adevăr că Băsescu nu a făcut nimic pentru Basarabia, 8 ani a frecat menta și a ținut discursuri.

    am votat PMP ca prostul crezând că e partid conservator, insă acum PMP a dispărut pentru mine de când a votat pașaportul sanitar european.

    Eurocrați prostalăi care cică vor o Europă puternică și tocmai au umplut Europa cu sârma ghimpată a autoritarismului medical.

    Nu știu ce să zic de AUR insă e bine că se unesc forțele unioniste chiar fără amețiții care mai cred in Băsilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...