ACTUALITATEParlamentul European a adoptat o rezoluție care condamnă Polonia și susține protestatarii...

Parlamentul European a adoptat o rezoluție care condamnă Polonia și susține protestatarii pro avort din această țară

Parlamentul European a adoptat, joi, o rezoluție care acuză guvernul Poloniei că ar fi influențat Tribunalul Constituțional să decidă că legea care permite avortul copiilor cu malformații este neconstituțională, ceea ce înseamnă, o interzicere „de facto” a avorturilor în această țară.

Rezoluția, care a fost adoptată cu 455 de voturi „pentru”, 145 „împotrivă” și 71 de abțineri, vine după ce guvernele Poloniei și Ungariei au folosit dreptul de veto pentru a bloca bugetul multianual al UE, după ce unele țări au căutat să lege fondurile europene de respectarea statului de drept.

De când a venit la putere, guvernul naționalist al Poloniei a fost criticat de către Uniunea Europeană, dar Partidul Lege și Justiție (PiS) a respins toate acuzațiile.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Rezoluția Parlamentului European – care nu are decât o semnificație simbolică – afirmă că decizia Tribunalului Constituțional este „încă o dovadă a preluării politice a justiției și a prăbușirii statului de drept”. Documentul cere ca UE să facă mai multe pentru a susține drepturile reproductive ale femeii – adică a avortului la cerere – și ajute organizațiile societății civile care ocrotesc statul de drept.

Prin rezoluție, parlamentarii europeni își manifestă susținerea și solidaritatea cu cetățenii polonezi, în special femeile și cei din categoria LGBT care „au ieșit în stradă să protesteze împotriva restricțiilor grave asupra drepturilor lor fundamentale și libertăți, în ciuda riscurilor pentru sănătatea publică”. Textul condamnă utilizarea excesivă a forței de către forțele de poliție și alte grupuri „de extremă dreapta”, scrie siteul Parlamentului European.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Rezoluția nu menționează nimic despre atacurile împotriva lăcașelor de cult și a vandalizării statuilor de către protestatarii pro avort.

După decizia Tribunalului de la Varșovia au existat proteste în mai multe orașe din Polonia, ceea ce a determinat Curtea să nu publice încă decizia, care astfel nu a intrat în vigoare.

Rezoluția Parlamentului European poate fi citită aici.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...