ACTUALITATEParlamentul a votat rectificarea bugetară, inclusiv amendamentul PSD pentru majorarea pensiilor cu...

Parlamentul a votat rectificarea bugetară, inclusiv amendamentul PSD pentru majorarea pensiilor cu 40%. PNL a anunțat deja că va contesta la CCR

Plenul Parlamentului a adoptat, marţi, rectificarea bugetară pe 2020 cu amendamentul PSD referitor la creșterea cu 40% a punctului de pensie, informează Agerpres.

Au fost înregistrate 242 voturi „pentru”, 147 „împotrivă” şi 11 abţineri.

Parlamentarii au decis, la propunerea PSD, abrogarea articolul potrivit căruia punctul de pensie se majora cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.

Puncte de vedere și voturi.

PSD, ALDE, UDMR- Vot „pentru”. „Liberalii s-au luat la trânătă cu bătrânii României”

Potrivit sursei citate, liderul grupului parlamentar al PSD de la Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, a susţinut, marţi, în plenul Parlamentului, că, de câteva luni, liberalii s-au luat „la trântă cu bătrânii României”, iar premierul Ludovic Orban anunţă cum dă „bătălie după bătălie” pentru a nu majora pensiile cu 40%.

Preşedintele ALDE, senatorul neafiliat Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi, în plenul Parlamentului, că nu va avea nici cea mai mică ezitare să voteze, împreună cu colegii din partid, majorarea pensiilor cu 40%. „I-aş ruga pe Iohannis, Orban, Cîţu să încerce să trăiască cu 1.000 de lei pe lună”, a spus Tăriceanu.

Senatorul UDMR Tanczos Barna a anunţat marţi, în plenul reunit al celor două Camere, că parlamentarii Uniunii vor vota pentru majorarea pensiilor cu 40%, din dorinţa de a respecta două principii – al consecvenţei şi al predictibilităţii.

PNL, USR- Vot „împotrivă”. „Majorarea punctului de pensie este un act de agresiune la stabilitatea României”

În replica, Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, senator PNL, a declarat, marţi, la dezbaterea în Parlament pe tema rectificării bugetare şi amendamentului PSD de majorare cu 40% a punctului de pensie, că acest lucru este un act de agresiune la stabilitatea economiei României.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a declarat, marţi, la dezbaterile din Parlament privind rectificarea bugetară, că social-democraţii dau dovadă de iresponsabilitate şi PNL va ataca la Curtea Constituţională aceste proiecte.

Deasemenea, senatorul USR George Dircă a anunţat marţi, în plenul reunit al celor două Camere, că parlamentarii Uniunii Salvaţi România nu vor vota rectificarea bugetară în forma amendată de PSD şi de ALDE, apreciind că modificările propuse vor arunca ţara într-o criză economică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite