ACTUALITATEParlamentul a adoptat finalizarea hidrocentralelor abandonate. Acestea pot produce energie electrică pentru...

Parlamentul a adoptat finalizarea hidrocentralelor abandonate. Acestea pot produce energie electrică pentru sute de mii de locuințe

Parlamentul României a adoptat proiectul de lege care permite finalizarea hidrocentralelor abandonate, anunță Antena 3.

Astfel, deputații au decis să se finalizeze lucrările la acele hidrocentrale care sunt în curs de execuţie cu procent de realizare mai mare de 60% la data de 1 mai 2022, şi care sunt considerate ca fiind proiecte de interes public major şi de securitate naţională, urmând a fi puse în funcţiune până la data de 31 decembrie 2025, informează sursa menționată.

România are trei hidrocentrale care sunt foarte aproape de finalizare. Gradul lucrărilor depășește 90%

Lucrările înseamnă investiții la Răstoliţa – hidrocentrală realizată în proporţie de 92%, pentru care s-au cheltuit peste 200 de milioane de euro şi care poate produce lunar peste 9000 MWH; Valea Jiului – hidrocentralele Bumbeşti – realizată 90%, Dumitra – realizată 98%, pentru care s-au cheltuit deja peste 155 de milioane de euro şi care pot aduce în sistem peste 21.000 de MWH, în fiecare lună, menționează adevărul.ro.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, susține că este un prim pas al României pentru independența energetică.

„Peste 300.000 de locuinţe ar putea fi alimentate cu energie electrică, tot timpul, prin producţia acestor hidrocentrale”, a transmis Marcel Ciolacu, prin intermediul Facebook, potrivit sursei citate.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

De asemenea, liderii Alianței pentru Unirea Românilor(AUR) au făcut apel la redeschiderea termocentralelor, a minelor de cărbuni, pentru ca România să nu fie afectată de criza energetică din Europa.

Ministerul Economiei a anunțat că lucrează la un plan de „revitalizare a mineritului”.

 

 

 

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate