vineri, martie 1, 2024
ACTUALITATEPărinții au ales să nască un copil căruia medicii i-au dat 9%...

Părinții au ales să nască un copil căruia medicii i-au dat 9% șanse de supraviețuire. Acum micuțul este SĂNĂTOS și se dezvoltă excelent

Știrea că părinții au ales să nască un copil care a a fost diagnosticat intrauterin cu higroma chistica, cu 9% șanse de supraviețuire, ar trebui să facă înconjurul lumii, scrie Alexandra Nadane pe blogul personal.

„De ce? Să afle cât mai mulți oameni, părinți și specialiști, cât de mult contează o mentalitate care, atunci când un copil este diagnosticat intrauterin cu o problemă de sănătate, pune accent pe îmbunătățirea sănătății copilului nenăscut și nu pe moartea acestuia. Higroma chistica este o malformație a sistemului limfatic care cauzează apariția unor săculeți cu lichid care provoacă creșteri anormale la nivelul capului sau la nivelul gâtului”, a scris ea.

Matteo, copilul despre care vorbim, s-a născut cu o malformație limfatică rară pe o partea a corpului, care îi provoca un chist de dimensiunea capului. Medicii au spus că bebelușul are o șansă de supraviețuire de 9%. Cu toate acestea, Christina a ales viața și a petrecut luni întregi cercetând despre modalități prin care și-ar putea salva copilul. Acum Matteo nu doar că este în viață, dar este și sănătos, a spus mama lui într-o conferință de presă citată de Liveaction.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Mai mult decât atât, micuțul s-a născut la 35 de săptămâni, prin cezariană.

„Starea lui era mai rea decât se așteptau, dar era în viață. Chistul crescuse și ajunsese mare cât tot pieptului copilului. Era atât de mare, încât Matteo nu putea să se așeze, să se rostogolească, să încapă într-un scaun de mașină și să îmbrace o haină normală. Din chist curgea lichid. Chistul îl împiedica să-și miște capul și gâtul și îi ținea brațul stâng ridicat mereu la un unghi de 90 de grade. Pe lângă toate acestea, era susceptibil la infecții cu stafilococ.

„La un moment dat mi-a fost teamă să-l iubesc pe Matteo”, a spus Christina „Mi-a fost teamă pentru că nu ştiam ce avea să se întâmple când vom ieși din spital sau dacă vom pleca din spital împreună.”

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Prima echipă de medici nu a crezut că există opțiuni chirurgicale care să funcționeze în cazul lui Matteo, așa că mama a luat problema în propriile mâini. A găsit experți în chirurgie craniofacială, hematologie, radiologie și anomalii vasculare și și-a creat propria echipă, formată din specialiști din cinci spitale diferite. Iar anul trecut, Matteo a avut o intervenție chirurgicală la Centrul medical al copiilor Cohen din New Hyde Park, New York. Operația a durat șapte ore și a fost un succes.

„Am reușit să rezecționăm tumora”, a spus dr. Milton Waner, de la Lenox Hill Hospital. „Viitorul este foarte luminos şi înfloritor.” Matteo are acum funcțiile corporale și mobilitatea complete, iar riscul de infecție a fost redus foarte mult. Acum trece cu bine prin toate etapele de creştere.

Franco DiMartino, tatăl copilului spune că la început a fost distrus, căci era primul și singurul copil, dar de la acel moment în care s-a speriat acum a ajuns să se bucure că Matteo îi ține toată noapte treji și nu ar schimba tot ce s-a întâmplat pentru nimic în lume”, scrie sursa citată.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. imi cer scuze…alta exprimare “progresista” pe care o observ impamantenita: parintii au nascut…? cine? el sau ea…? sau amandoi deodata? sau: suntem insarcinati. haha! suntem la scoala ha…repetam a1-a la 40 de ani…? vedeti Dumneavoastra toate aceste “exprimari” aparent nevinovate au fost pregatite de zeci de ani pentru cur-cubeul nascatotilor din vremurile noastre. cand ne trezim…? ne-au convenit banii dati taticvilor care erau in concedii de crestere si “alaptare” haha! insa este timpul sa vedem ca toate acestea au fost pregatite si gandite indelung pentru ridicarea sodomei si gomorei. eu chiar cred in egalitatea, insa SINGURA CAPABILA SA ISI CREASCA COPILUL ESTE MAMA ACESTUIA! In rest este “decat” o politica de tampire si inregimentarte a maselor intru cu totul alt scop decat al “binelui”. Multumesc si apreciez articolul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE